ANNONCE

Frugt sender seks personer på sygehuset

23. juni 2020 08:10 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk

En suspekt pakke viste sig "blot" at indeholde den meget ildelugtende frugt durian.

En gennemtrængende lugt af svovlbrinte og gammel ost.

Det var den dunst, der forleden fik evakueret et postkontor i byen Schweinfurt i Bayern i Tyskland.

60 postarbejdere blev evakueret på grund af en mistænkelig pakke – 12 personer fik medicinsk behandling mens seks personer blev kørt på sygehuset.

På grund af pakkens ukendte indhold var det i begyndelsen uklart om pakken udgjorde en større risiko“, siger en talsmand fra politiet i Schweinfurt ifølge tv-stationen CNN.

Det stod dog relativt hurtigt klart, at den mistænkelige pakke ikke indeholdt noget farligt. Men lugtede, det gjorde den.

I pakken var nemlig en af de mest ildelugtende frugter i verden – en såkaldt Durian fra Thailand.

Det var den, der gav postmedarbejderne kvalme og var skyld i at ambulancer fra hele området samt udrykningskøretøjer fra tre forskellige brandstationer ilede til postkontoret i højeste alarmberedskab.

Ifølge CNN blevc den ufarlige frugt efter episoden afleveret til den rette ejermand.

Den var blevet sendt til ham fra en ven.

Må godt indføre

Nu tænker du måske, at man da ikke kan sende frugter ind i et EU-land bare sådan uden videre, men i tilfældet med Durian så kan man faktisk godt.

I Danmark kan man eksempelvis indføre ananas, kokosnød, banan, daddel og durian uden problemer.

– Det skyldes nogle plantesundhedsmæssige vurderinger i forhold til hvilke sygdomme, der måtte kunne være på de her, som ville kunne spredes. Det er erfaringer med disse frugter samt faglige vurderinger i EU-regi, der gør at risikoen ikke er til stede ved de her frugter, har  Kristine Riskær, chef for plantesundhedsområdet i landbrugsstyrelsen, tidligere oplyst til TV2 Østjylland.

Fakta

Durian

Durio, durian, ægformet frugt på op til 8 kg med kraftige pigge; stammer fra duriotræet, Durio zibethinus, som er hjemmehørende i Malaysia, men også dyrkes i store dele af tropisk SØ-Asien, hvor frugten er højt elsket trods en kraftig lugt af bl.a. svovlbrinte og som gammelost.

De store blomster, som også er ildelugtende, sidder på ældre grene og bestøves af flagermus. Frugtkødet består af de cremehvide frøkapper.

Durio indføres til Danmark fra bl.a. Thailand.

Kilde: Høst, Ole: durio i Den Store Danske på lex.dk. Hentet 23. juni 2020 fra https://denstoredanske.lex.dk/durio

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu