ANNONCE

Frustrationsliste over Rejsekortet beroliger politikere

25. juni 2013 15:52 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Frustrationsliste over Rejsekortet beroliger politikere
Billede mangler

Tirsdag formiddag mødtes Folketingets trafikordførere med transportministeren og Rejsekortet for at få fod på de problemer, der er med kortet. Det skriver B.dk.

 

Og selv om der ikke blev løst det store på selve mødet, som var blevet fremrykket fra august, var det alligevel en flok beroligede politikere, der efterfølgende trådte ud.

»Jeg er blevet beroliget af, at Rejsekortet tager problemerne alvorligt og laver deres egen aktionsliste,« siger Venstres trafikordfører, Kristian Pihl Lorentzen (V), som havde medbragt 85 personklager over Rejsekortet til mødet.

Også transportminister Henrik Dam Kristensen (S) erklærer sig tilfreds med, at problemerne blev adresseret, selv om politikerne »ikke fik svar på alting.«

En række af problemerne, som havner på den nye aktionsliste, er af teknisk karakter. Men ét punkt bliver også at få ensartede priser i den kollektive trafik på Sjælland og på sigt i hele landet, så man kan få gjort op med Rejsekortets prissystem, der er blevet kritiseret for at være ulogisk og i nogle tilfælde dyrere for de rejsende.

»Vi vil arbejde for at lægge pres på trafikselskaberne. Vi skal have ryddet op i taksterne, og det skulle vi have gjort for længe siden,« siger Kristian Pihl Lorentzen.

For nylig gav Trafikstyrelsen sit bud på, hvordan en sådan oprydning kunne foregå. Det sjællandske trafikselskab Movia udtalte dog i den forbindelse til Berlingske, at det i hvert fald vil tage et par år at foretage den manøvre.

Rejsekortet har med dagens møde fået en tillidserklæring fra politikerne, som dog understreger, at der vil blive holdt snor i problemerne. Ikke mindst ved hjælp af den nye aktionsliste, hvor hvert enkelt problem skal forsynes med en handlingsplan og en deadline. Derudover er det aftalt, at der skal holdes et opfølgende møde til september.

»Jeg tror på Rejsekortets vision, og efter i dag tror jeg også, det kommer til at fungere. Og den her frustrationsliste vil gøre borgerne i stand til løbende at følge med i problemerne,« siger Kristian Pihl Lorentzen.

Listen vil desuden blive forsynet med et rød-gul-grøn-system, der skal vise, hvor tæt det enkelte problem er på at blive løst.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu