ANNONCE

Frygtelig bakteriesygdom i stigning

15. december 2019 06:02 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk

Flere danskere blev i 2018 smittet med bakteriebåren meningitis.

I 2018 blev der i Danmark registreret 158 tilfælde af purulent – bakteriebåren – meningitis.

Det er en stigning i forhold til årene 2014-17, hvor der har været mellem 128 og 134 tilfælde. Det oplyser Statens Serum Institut.

Artiklen fortsætter under videoen

Cirka hvert andet tilfælde skyldtes pneumokokker.

Palle Valentiner-Branth er afdelingslæge og leder af Statens Serum Instituts sektion for vaccineforebyggelige sygdomme i Afdeling for Infektionsepidemiologi & Forebyggelse. Han har tidligere fortalt til Newsbreak.dk, at sygdommen kan være svær at diagnosticere. Det skyldes, at de første symptomer kan minde meget om for eksempel en almindelig influenza.

– Det er en sygdom, som er så frygtet, fordi den udvikler sig så hurtigt, siger Palle Valentiner-Branth til Newsbreak.dk.

– Og så kan det være symptomer, som er lidt uspecifikke som for eksempel hovedpine, som også kan være tegn på mange andre sygdomme, som ikke er så farlige, uddyber han.

Sygdommen rammer især spædbørn og ældre.

Hold øje med ændringer

Han forklarer, at det derfor er vigtigt at holde øje med, om tilstanden hos den syge person ændrer sig, og at man ikke holder sig tilbage for at ringe til sundhedsvæsenet igen, hvis der er ændringer.

Der er dog en række symptomer, som helt sikkert skal få alarmklokkerne til at ringe.

Hvis man har dem, er det ikke sikkert, at er meningitisramt, men de er meget vigtige faresignaler.

Du kan se dem alle i galleriet øverst i artiklen. Hvis blot et af de symptomer er til stede, skal man reagere omgående og søge lægeråd eller ringe 112.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu