ANNONCE

Frygtet plage kan ramme hårdt i august

2. august 2019 18:03 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk og Newsbreak.dk

Fortsætter de varme temperaturer, forventes ekstremt mange hvepse i august

Antallet af hvepse, der sværmer om din ispind eller overskårne frugt, kan blive helt ekstremt i år. Det er i hvert fald udsigterne, hvis sommervejret fortsætter.

Rentokil, der bekæmper skadedyr, rykker lige nu ud til mellem 20 og 25 hvepsesager om dagen.

Det skriver DR Østjylland.

De mange udryk skyldes i høj grad sidste års varme sommer, som gav gode forhold for hvepsene og en del flere hvepsedronninger end sædvanligt.

De mange udryk kan være starten på et regulært boom frygter Claus Schulz, som er teknisk chef ved Rentokil.

– Vi havde jo en fabelagtigt sommer sidste år, og det betyder, at der i år er en del flere hvepsedronninger, end der plejer. Derfor forventer vi, at der kommer en ret voldsom hvepseplage i august, siger han til DR Østjylland.

Dronningen er afgørende

Ifølge skadedyrsbekæmper fra Rentokil, Thomas Møgelvang Hjort, er antallet af hvepsedronninger afgørende for antallet af hvepse, for når først hvepsedronningen er død, har resten af hvepsene ikke meget at leve for længere.

– De hvepse, som er udenfor hvepseboet under forgiftningen, vil efterfølgende enten søge mod boet for at komme ind til hvepsedronningen, hvor de vil dø af giften eller flyve væk og dø, fordi de ikke længere har nogen dronning at arbejde for, siger han.

Indtil nu har hvepsene haft travlt med at fodre larverne i boet, men snart begynder de at gå på togt efter søde sager og nedfaldsfrugter – og det er der, de bliver nærgående og irriterende.

Artiklen fortsætter under videoen

Sidste år var der 25 gange flere hvepse i Danmark, end der plejer at være.

Om vi når samme højder i år vides ikke, men hvis det gode vejr fortsætter, er der ingen tvivl.

– Hvis det gode vejr fortsætter, vil der være endnu flere hvepse i hvepseboerne, og så begynder det at blive rigtig problematisk at få dem fjernet, siger Claus Schulz til DR Østjylland.

Hvepsestik er ikke for sjov

Det er forskelligt fra person til person, hvor alvorligt det er at blive stukket af en hveps. Du kan hos Apotek.dk læse mere om allergi mod hvepse- og bistik. Her kan du også læse, at hvepsestik hvert år tager livet af én til to personer.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu