FTF: Hul i hovedet at affolke Skat

28. februar 2012 12:33 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
FTF: Hul i hovedet at affolke Skat
Billede mangler

Både direktøren og den almindelige skatteborger har svært ved at modstå fristelsen til at bevilge sig selv for store fradrag på skattebilletten.
I dag viser en undersøgelse fra Skat ifølge Ugebrevet A4, at hver sjette private erhvervsdrivende uretmæssigt trækker udgifter som private ferierejser, mobiltelefoner og fitness-kontingent fra i skat.
Det koster samfundet 1,2 milliarder kroner.
Forleden viste Skats undersøgelser blandt 3.000 almindelige borgere over hele landet, at halvdelen af dem havde fusket med rejseudgifter, underholdsbidrag, kost og logi.
Derfor er det “hul i hovedet,” at Skat i de kommende år fortsætter med at tynde ud i medarbejderstaben. Det mener formanden for hovedorganisationen for 450.000 offentligt og private ansatte, FTF, Bente Sorgenfrey.
Ifølge tal fra Skat var der sidste år 7.863 medarbejdere. Men i år bliver det antal reduceret til 7.591. Og til næste år skal over 500 stillinger yderligere skæres væk, så der i 2013 er 7.066 i Skat.
“Det giver ingen mening at spare på medarbejdere i Skat. Tværtimod tjener de deres løn ind igen op til 35 gange, har vores undersøgelse vist. Så det er en dårlig prioritering at skære i antallet af ansatte i Skat,” siger Bente Sorgenfrey.
Hos SF erkender skatteordfører Jonas Dahl, at snyderiet er et stort problem. Men han mener ikke, at regeringen lader hånt om skatteinddrivelsen.
Han peger på, at der i finansloven er afsat 150 millioner kroner ekstra i 2012 og yderligere 115 millioner kroner i 2013 til at styrke skatteligningen i Danmark over for multinationale selskaber.
“Vi har afsat midler til at blive bedre til at gå igennem de her ligninger, så vi kan få fat i de fisk, der snyder i skat,” siger han, uden dog at nævne, hvad han vil gøre ved de hjemlige virksomheder.
I Dansk Erhverv siger cheføkonom Bo Sandeman, at det er et stort omfang, når hver sjette erhvervsdrivende fifler med skattefradraget.
“Men man skal selvfølgelig også have proportionerne med. Det er voldsomt, men i forhold til at det samlede private erhvervsliv i det pågældende år (2010, red.) omsatte for 3.405 milliarder, så er det kun 0,4 promille af den samlede omsætning,” siger han.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu