Fuentes lover: Jeg skal nok tale om Riis

29. januar 2013 11:28 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Fuentes lover: Jeg skal nok tale om Riis
Billede mangler

Det er ikke manglende lyst til at tale, der gør, at dopinglægen Eufemiano Fuentes i går undgik at svare på spørgsmål fra de mange journalister, som i disse dage er samlet i Madrid for at følge retssagen mod lægen, der er kendt fra dopingsagen Operacion Puerto.

 

Når Fuentes indtil videre har været tavs, så skyldes det en aftale, han har lavet med sin advokat. Men Fuentes kommer til at tale, lover han over for sporten.dk’s udsendte tirsdag formiddag.

Sporten.dk er i Madrid for at undersøge, om Fuentes bakker Tyler Hamilton eller Bjarne Riis op i deres meget forskellige udlægninger af, hvilken rolle Fuentes spillede omkring Hamilton, da han kørte på Riis’ hold.

Hamilton hævder, at det var Riis, der introducerede ham for Fuentes og dermed adgangen til at benytte sig af bloddoping. Han hævder også, at de alle tre har mødtes på et hotelværelse under et cykelløb i Spanien. Riis derimod siger, at Hamilton lyver. Han nægter at have haft noget med Fuentes at gøre, og han hævder aldrig at have mødt manden.

Da sporten.dk fangede Fuentes inden tirsdagens retsmøde i Madrid spurgte vi, om han kender Bjarne Riis.

– Jeg skal nok sige noget efter mødet i dag. Min advokat har sagt til mig, at jeg ikke må sige noget endnu. Tak for din venlighed, sagde Fuentes.

Så efter retsmødet vil du tale med os journalister?

– Ja, selvfølgelig.

Tyler Hamilton er ikke den eneste Riis-rytter, som har været i forbindelse med Fuentes.

Også Jörg Jaksche har benyttet sig af lægen, ligesom Ivan Basso planlagde doping med Fuentes’ hjælp – og også Fränk Schleck har i tiden som Riis-rytter overført penge til Fuentes. Angiveligt for at købe et træningsprogram.

Dagens retshandlinger i Madrid begynder klokken 10.30, hvor Fuentes altså skal afhøres. 

Operacion Puerto brød løs i 2006, hvor det blev klart, at Fuentes hjalp et stort antal cykelryttere fra den absolutte verdenstop med doping. Også sportsfolk fra andre idrætsgrene menes at have været kunder hos læge Fuentes.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu