Fuentes tvinges ikke til at afsløre sine klinter

30. januar 2013 15:55 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Fuentes tvinges ikke til at afsløre sine klinter
Billede mangler

Den spanske dopinglæge Eufemiano Fuentes vil ikke blive tvunget til at afsløre navne på sine tidligere klienter.

 

Det fastslog dommeren, Julia Santamaria, onsdag, da Eufemiano Fuentes for tredje dag var for retten i den omfattende dopingsag kaldet Operacion Puerto i hovedstaden Madrid.

Eufemiano Fuentes har ellers tidligere givet udtryk for, at han ikke ville have noget imod at oplyse navnene. Men det virker nu mere usikkert, om det så kommer til at ske i forbindelse med den igangværende retssag.

En sag, hvor den spanske læge er anklaget for at være manden bag en større dopingring bestående af blandt andre flere prominente cykelryttere.

Det var den Italiens Olympiske Komité (CONI), som ville have retten til at tvinge Eufemiano Fuentes til at afsløre identiteten bag de mange poser med frossent blod, der blev fundet hos Fuentes ved en ransagning i 2006.

Men det afviste dommeren i sagen med den begrundelse, at hun ikke ville forhindre ham i at afsløre navnene, men heller ikke ville tvinge ham til at gøre det, fordi det så ville krænke de impliceredes rettigheder.

Blodposerne er ellers interessante, fordi det påstås, at Eufemiano Fuentes har haft kunder fra flere forskellige sportsgrene og ikke kun cykling, men også Tennis, fodbold, håndbold og roning.

Foruden de anslåede 200 poser blod, fandt det spanske politi også EPO og udstyr der kan benyttes med henblik på bloddoping.

En anden årsag til, at dommeren i sagen har afvist ønsket om at få udleveret navnene, kan være, at sagen ikke som udgangspunkt handler om navne, men om Eufemiano Fuentes har bragt nogen af sine klienter i sundhedsfare.

Fuentes har indrømmet at have forestået bloddoping, men nægter have udleveret EPO til sine klienter, som han påstår var til hans søster og far.

Sagen mod Eufemiano Fuentes er også interessant set fra et dansk perspektiv. Således hævder den tidligere Team CSC-rytter Tyler Hamilton, at han var kunde hos Fuentes fra 2002. Altså mens han kørte for Bjarne Riis’ cykelhold. Og at det ifølge amerikaneren var Bjarne Riis, som personligt henviste ham til den spanske dopinglæge, som hjalp Hamilton med at dope sig.

Tirsdag kom det frem, at Tyler Hamilton er indkaldt som vidne i sagen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu