Fugleinfluenza koster igen menneskeliv

3. april 2013 15:51 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Fugleinfluenza koster igen menneskeliv
Billede mangler

KINA: Yderligere to personer er blevet smittet med den nye type af fugleinfluenza, der går under navnet H7N9. Dermed er i alt ni personer i Kina blevet smittet.

 

Én af de to personer afgik ved døden for en uge siden, 27. marts, og ifølge Reuters afslørede prøver onsdag, at han var smittet med H7N9. Der er tale om en 38-årig mandlig kok i Jiangsu-provinsen, der blev smittet i begyndelsen af marts. Han døde på et hospital i Hangzhou.

Det er de første kendte tilfælde af, at H7N9-fugleinfluenzaen er blevet overført til mennesker. Intet tyder dog på, at influenzaen kan overføres fra et menneske til et andet.

Verdenssundhedsorganisationen WHO har da også manet til ro, efter at de første tre tilfælde af H7N9-fugleinfluenza blev offentligt kendt.

»På dette tidspunkt er det tre isolerede tilfælde uden tegn på smitte mellem mennesker,« sagde organisationens repræsentant i Kina, Michael O’Leary, mandag.

De to mænd på henholdsvis 87 og 27 år blev syge i begyndelsen af februar og døde en måned senere. En kvinde pådrog sig influenzaen i begyndelsen af marts, og ifølge det kinesiske nyhedsbureau Xinhua er hendes tilstand kritisk.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu