Fuglsang: Jeg bliver båret frem

21. februar 2013 12:12 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Fuglsang: Jeg bliver båret frem
Billede mangler

Ny sæson på nyt hold.

 

Jakob Fuglsang er i mere end en forstand begyndt på en frisk, efter at han i 2012 blev verfet ud på sidelinjen og væk fra de sportsligt største udfordringer, fordi RadioShack-manager Johan Bruyneel ikke ville bruge en dansk rytter med åbenlyst behov for at søge nye græsgange.

Onsdag fik Fuglsang afsluttet sin debut i det spanske etapeløb Vuelta Andalucia (tidligere Ruta del Sol, red.) og den 27-årige silkeborgenser kunne se tilbage på en samlet sjetteplads for fire dages anstrengelser.

– Jeg gik efter at få et resultat ud af det og er tilfreds. Vi kørte som et hold og arbejdede godt sammen. Det var mig, der blev kørt for, men vi havde også en dag, hvor vi prøvede at køre for Simone Ponzi og en etapesejr. Vi fik så hverken etapesejr eller en podieplacering sammenlagt, men jeg synes, det var absolut godkendt, hvad vi fik med fra løbet, fordi mange af konkurrenterne allerede har været i ilden i flere cykelløb, påpeger Fuglsang.

Team Astana er Fuglsangs tredje hold som professionel landevejsrytter efter en tid på Team Saxo Bank og siden på brødrene Schlecks RadioShack-Nissan-Trek. Og foreløbig har det kazakhiske mandskab overrasket den danske kaptajn positivt.

– Hvis nogen skulle tro, at Astana er en flok egoister, blev det i hvert fald dementeret i Ruta del Sol. Det var faktisk kun os og Team Movistar, som for alvor tog teten og forsøgt at skabe et cykelløb. Jeg synes, jeg er blevet båret frem til stigningerne hver eneste dag, og de har virkelig gjort et godt stykke arbejde for mig. Jeg er ovenud tilfreds, understreger Fuglsang.

– Selvfølgelig er der et par ting udenfor selve cyklingen, som kunne være bedre, men der har også været en stor udskiftning i staben inden denne sæson, så det må man forvente. Som helhed er jeg dog positivt overrasket over, hvordan det sportslige setup er, lyder det fra Fuglsang, der har Tour de France som sæsonens altoverskyggende målsætning.

Inden da skal der kilometer i benene. Og den danske etapeløbsspecialist kører i den kommende tid Vuelta a Murcia, inden det bliver en langt mere betydende styrkeprøve i det traditionsrige og stærkt besatte etapeløb Paris-Nice, som køres fra 3.-10. marts.

– Der er ikke noget pres på for at skabe resultater. Indstillingen er, at det vil være fint med en top 10 placering i Paris-Nice, men hvis ikke det bliver til noget, kommer der nok et resultat senere. Men rent personligt vil jeg da enormt gerne bevise overfor de andre ryttere på holdet, at hvis de giver mig tillid og arbejder for mig, skal jeg nok levere et eller andet. 

– Nu må vi se, hvordan formen er til Paris-Nice. Konkurrencen bliver noget hårdere, og der vil være mange flere, som er ved at have kørt sig i form, men jeg skulle også gerne selv være stærkere om godt et par uger,  

Jakob Fuglsang blev inden denne sæson hentet til Astana sammen med det italienske stjernenavn Vincenzo Nibali, der har Giro d’Italia som sit hovedmål i 2013. 

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu