ANNONCE

Fuld kaptajn havde 2,38 i promille inden havnepåsejling

30. december 2014 17:26 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Fuld kaptajn havde 2,38 i promille inden havnepåsejling
Arkivfoto: Colourbox
Arkivfoto: Colourbox

Arkivfoto: Colourbox

En 51-årig russisk kaptajn havde fået en del alkohol indenbords, inden han mandag aften sejlede et fragtskib ind i Assens havns mole og kaj.

Ifølge specialanklager Klaus Holten Kristensen fra Fyns Politi havde den russiske mand en promille på 2,38.

»Det er en temmelig høj promille,« siger Klaus Holten Kristensen.

Russeren blev tirsdag eftermiddag fremstillet i et grundlovsforhør, hvor han blev varetægtsfængslet i tre uger for spiritussejladsen.

Under grundlovsforhøret forklarede den russiske mand, at han havde drukket for at fejre sin søns 16 års fødselsdag.

»Han forklarede, at han havde drukket en del øl med højere styrke end en pilsner, og hvad der svarer til et ølglas med likør med en alkoholprocent på 40. Også selvom sønnen ikke var med om bord,« siger Klaus Holten Kristensen.

Kaptajnen forklarede også, at styrmanden på skibet, der fragtede træ fra Estland, også var med til at styre skibet, men måtte også erkende, at han som kaptajn havde ansvaret.

Det kom også frem, at russeren for mindre en to uger siden blev taget i at være i færd med at sejle et skib fra Assens i beruset tilstand. Dengang fik blandt andet politiet overbevist manden om, at han skulle vente til dagen efter med sejlturen.

Russeren valgte ikke at kære varetægtsfængslingen, og han står ifølge loven til 20 dages fængsel og udvisning med indrejseforbud af Danmark.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu