Fuld russisk coaster-kaptajn skal direkte i fængsel

7. januar 2013 18:08 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Fuld russisk coaster-kaptajn skal direkte i fængsel
Billede mangler

Politiet måtte søndag aften rykke ud til en coaster, der havde direkte kurs mod Nordsjællands kyst. 
 Af: Michala Rask Mikkelsen, Berlingske Nyhedsbureau
 
En russisk kaptajn, der søndag aften blev anholdt for spritsejlads, har allerede mandag fået sin dom, der lyder på 30 dages ubetinget fængsel, skriver dr.dk. Kaptajnen blev desuden frakendt retten til at føre erhvervsskib i et år, ligesom han blev udvist fra Danmark med fem års indrejseforbud.
 
Søndag aften fik politiet en anmeldelse fra Lyngby Radio via Søværnets Operative Kommando (SOK), om at de havde mistanke til, at kaptajnen om bord på en coaster nord for Sjællands kyst var spirituspåvirket, oplyste Nordsjællands Politi natten til mandag.
 Læs også: Russisk kaptajn anholdt for spiritussejlads ud for Sjælland
 
– Mistanken skyldes, at skibet har direkte kurs mod kysten oppe ved Rågeleje. SOK kontakter Lyngby Radio, som prøver at få kontakt til skibet, men det har de umådeligt svært ved. Efter adskillige forsøg over et længere tidsrum lykkes det dem dog at få kontakt til kaptajnen og få ham til at ændre kurs, fortalte vagtchef ved Nordsjællands Politi Jan Hedager til Berlingske Nyhedsbureau.
 
Da Lyngby Radio talte med kaptajnen, bemærkede de, at han lød beruset, hvorfor de kontaktede politiet, som sendte et maritimt undersøgelseshold samt en kutter fra Marinehjemmeværnet (MHV) derud.
 
– Ude på skibet træffer man den russiske kaptajn, som bliver alkoholtestet. Eller forsøgt, kan man sige, for han kan ikke puste hårdt nok til at gennemføre testen, fortalte Jan Hedager.
 
Politiet besigtigede kaptajnen og skønnede, at han ikke kunne stå ordentligt på sine ben. Han blev derfor anholdt og sigtet for spiritussejlads.
 
Det var i forbindelse med grundlovsforhøret i Retten i Helsingør, at den russiske kaptajn fik sin straksdom.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu