ANNONCE

Fulde huse til skattesagens-drama

28. august 2012 11:38 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Fulde huse til skattesagens-drama
Billede mangler

Måske er det en af nyere tids største politiske skandaler. Måske bliver det en maveplasker af rang.
Men offentlighedens interesse for den kommission, der skal afdække muligt magtmisbrug i forbindelse med statsminister Helle Thorning-Schmidts (S) skattesag er under alle omstændigheder stor.
Samtlige større danske medier og adskillige almindelige borgere har fundet vej til den retssal nær Buddinge station i Gladsaxe, hvor Skattesagskommisionen tirsdag indleder sine første afhøringer.
Første vidner for kommissionen er Ekstra Bladets chefredaktør Poul Madsen og journalist Jan Kjærgaard.
Jan Kjærgaard og Poul Madsen er blevet viklet ind i den omfattende sag, fordi Ekstra Bladet i december sidste år bragte en artikel, der rejste en alvorlig anklage mod tidligere skatteminister Troels Lund Poulsens spindoktor Peter Arnfeldt.
Arnfeldt var ifølge avisen parat til at lække oplysninger fra Helle Thorning og Stephen Kinnocks skattesag til Ekstra Bladet. Det er ulovligt, da der er tale om dybt fortrolige personoplysninger.
På vej ind i retssalen ville Poul Madsen ikke afsløre, hvilke beviser avisen har for at underbygge sin påstand. Men han indrømmede, at der ikke findes lydoptagelser, der dokumenterer anklagerne.
– Jeg vil gerne understrege, at dette ikke er en retssag mellem Ekstra Bladet og Peter Arnfeldt. Vi møder op som vidner, siger Poul Madsen.
Skattesagskommissionen har fået to år til sit arbejde, men hvis der skulle være basis for en straffesag om lækagen af fortrolige oplysninger, risikerer den at blive forældet.
Derfor er Ekstra Bladets journalister øverst på den lange vidneliste, der også tæller tidligere Troels Lund Poulsen (V), hans daværende spindoktor Peter Arnfeldt, tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og en række embedsfolk, journalister, spindoktorer og andre politikere.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu