Fuldstændig lukkede døre i mystisk spionsag

7. maj 2012 12:43 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Fuldstændig lukkede døre i mystisk spionsag
Billede mangler

Heller ikke Østre Landsret ville være med til bare et minimum af åbenhed i sagen mod forskeren Timo Kivimäki, der er tiltalt for spionage.
Landsretten har mandag formiddag stadfæstet en kendelse fra Retten i Glostrup om såkaldt dobbeltlukkede døre i sagen.
Kendelsen betyder, at selv sagens anklageskrift forbliver hemmeligt, når domsforhandlingen i sagen går i gang tirsdag ved Retten i Glostrup.
Det er kommet frem, at sagen drejer sig om udlevering af oplysninger til fire medarbejdere på den russiske ambassade.
Det er efter anklagemyndighedens opfattelse en overtrædelse af straffelovens paragraf 108, som også kaldes den milde spionageparagraf.
Men en nærmere beskrivelse af Kivimäkis påståede forbrydelse kommer offentligheden altså ikke i nærheden af på grund af de lukkede døre.
Begrundelsen for at indhylle sagen i hemmelighedskræmmeri er en forholdet til fremmede magter.
Den finskfødte Timo Kivimäki har til medierne fortalt, at han han har foretaget analysearbejde om sikkerhedspolitiske spørgsmål for russerne.
Efter at Retten i Glostrup besluttede at lukke dørene i sagen, har hemmelighedskræmmeriet mødt kritik. Blandt andet fra forskningsmiljøet, som er utilfreds med, at man ikke kan få indblik i sagens anklagepunkter.
Når anklageskriftet i sagen holdes hemmeligt, så forbliver det nemlig uklart, hvad det præcist er for handlinger, som ifølge anklagemyndigheden er en overtrædelse af straffeloven.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu