Fuldstændigt vanvittige prisstigninger: Så dyrt bliver det at tage en taxa

27. november 2018 11:17 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

En tur i taxa bliver rigtig dyr omkring jul og nytår.

Fuldstændigt vanvittige prisstigninger: Så dyrt bliver det at tage en taxa
Til jul og nytår bliver det endnu dyrere at snuppe en taxa hjem. Foto: Elo Christoffersen.

Mange dansker øjner i december chancen for at få lidt indenbords. Og dermed nej til muligheden for at tage autobilet tilbage til hjemmet – og vælger i stedet en taxa.

Det kan dog blive en ikke bare ret dyr fornøjelse.

Det skriver flere medier, blandt dem B.T. og Ekstra Bladet.

Det er den nye taxalov, der nu giver taxaselskaberne lov til at sætte deres startpriser og kilometer takster op. Og det gør de i de tre juledage og to nyårsdage, skriver B.T.

Ifølge bladet koster det normalt tre kroner, hvis du sætter dig ind i en taxa fra selskabet 4×27. Det beløb kommer i de fem dage til at stige til 135 kroner. Kilometertaksten stiger fra 12 kroner på hverdage i dagtimerne og 17 kroner om aftenen og i weekenden, til 25 kroner.

Det betyder ifølge Ekstra Bladet, at en tur på omkring 12 minutter, som normalt koster 203 kroner på hverdage, vil stige til 525 kroner i de fem omtalte dage.

Derfor…

Flere andre selskaber, blandt andet Dantaxi følger trop.

-De her chauffører, der betjener taxaerne og kunderne de dage, hvor alle gerne vil hjem fra julefrokoster og nytårsfesterne, skal også have en betaling, der svarer til resten af arbejdsmarkedet. Det koster også dig ekstra, hvis du skal have din kat til dyrlægen eller have en låsesmed ud juleaften. Prisen afspejler, at man er på arbejde, når alle andre holder fri, siger Thomas Wiigh Larsen, der er vognmand og formand i Brancheforeningen Taxiførere i Danmark, til B.T.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu