ANNONCE

Fup-spilleren Verhagen havde flugtplan i lommen

28. april 2020 14:48 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk og Ritzau Info

Hollandske Bernio Verhagen, der anklages for vold, kom til Danmark for at spille fodbold og se sin datter.

Fup-spilleren Verhagen havde flugtplan i lommen
Det lykkedes Bernio Verhagen at tage flugten, da han efter et retsmøde 16. december sidste år var blevet transporteret fra retsbygningen i Viborg til arresten i Holstebro. Politiet kom dog hurtigt på sporet af den 26-årige hollænder, der nu har midlertidig adresse i Enner Mark Fængsel i Horsens. (Arkivfoto). Foto: Henning Bagger/Scanpix

Den bizarre sag om ‘fup-fodboldspileren’ Bernio Verhagen har tirsdag i Retten i Viborg fået tilføjet endnu et kapitel.

Ifølge anklageren skal en flugt fra politiet under Verhagens varetægtsfængsling have været planlagt på forhånd.

Viborg FF meldte 5. november ud, at man havde skrevet kontrakt med Bernio Verhagen. Sportschef Jesper Fredberg kaldte den nye spiller for “hurtig” og “aggressiv”.

Efterfølgende opstod der tvivl om den hollandske spillers kvalifikationer, og det fik 26. november fodboldklubben til at opsige kontrakten med Verhagen.

Det viste, at Verhagen ikke har spillet en eneste professionel kamp, og at flere af de klubber, som han hævder at have været til prøvetræning hos, ikke kender ham. Viborg FF har efterfølgende anmeldt Verhagen for bedrageri.

Det er dog ikke eneste gang, hvor Verhagen har haft kontakt til politiet.

Fakta

Sagen om Bernio Verhagen

* 5. november 2019: Viborg FF melder ud, at klubben har skrevet kontrakt med Bernio Verhagen.

* – Vi er meget tilfredse med de offensive spillere, vi har i truppen i forvejen, men der er opstået en pludselig mulighed for at supplere med endnu en stærk spiller, og vi glæder os meget til at få ham i gang her, hed det i en udtalelse fra sportschef Jesper Fredberg på Viborg FF’s hjemmeside.

* 15. november: Bernio Verhagens chilenske kæreste beskylder på sociale medier Verhagen for vold og kidnapning.

* 24. november: Viborg FF melder ud, at klubben er blevet svindlet, og at den vil overdrage sagen til politiet.

* 26. november: Viborg FF opsiger kontrakten med Verhagen og anmelder sagen til politiet.

* Samme dag anholdes Bernio Verhagen i forbindelse med tumult i en kiosk på Banegårdspladsen i Viborg.

* 27. november: Bernio Verhagen fremstilles i grundlovsforhør ved Retten i Viborg, hvor han sigtes for trusler, vold og røveri. Verhagen varetægtsfængsles i tre uger.

* 16. december: Politiet udvider sigtelsen mod Verhagen, der ifølge ordensmagten gentagne gange skal have været voldelig over for sin ekskæreste på et hotel og i en lejlighed i Viborg.

Dommeren opretholder varetægtsfængslingen frem til 10. januar 2020.

Under transporten fra retten til arresten lykkes det Verhagen at stikke af. Han bliver senere fundet i et kælderrum.

* 19. februar 2020: Anklagemyndigheden er klar med anklageskriftet, der omfatter ti forhold. Blandt andet voldtægt, ulovlig tvang, trusler, røveri, flugt fra politiet og uberettiget videooptagelse af samleje.

* 28. april: Sagen indledes ved Retten i Viborg. Der er afsat tre retsdage til behandling af sagen. Det er uvist, hvornår der falder dom.

Kilder: Ritzau, Viborg FF, Anklageskriftet.

Han blev senere sigtet for vold, voldtægt, trusler og røveri. Han blev varetægtsfængslet efter tumult i en kiosk i Viborg. Her franarrede han ifølge sigtelsen penge og pas fra sin chilenske ekskæreste, mens han skubbede og tvang hende på gulvet.

I forbindelse med en transport i december stak Verhagen så af fra politiet – han blev dog fanget igen.

Flugten skal have været planlagt på forhånd, fremgik det tirsdag i retten.

Det fremgår af en plan, som politiet fandt hos den voldsanklagede hollænder, da han efter 12 timer på flugt igen var i politiets varetægt.

– Ankomst klokken 10, 10.30 Dom. 10.35 Interview. 11 Action.

Sådan står der i planen, som anklagerfuldmægtig Katrine Melgaard fra Midt- og Vestjyllands Politi tirsdag har læst op i retten, hvor en dommer og to domsmænd altså nu har indledt sagen mod den 26-årige fodboldspiller.

Øøøh …

Flugten skete, da Verhagen havde været til et retsmøde i Viborg og var på vej tilbage til arresten i Holstebro.

Anklageren spørger, om det er Verhagen, der har skrevet planen og efterladt den i sin celle før flugten.

Men hollænderen korrekser hende.

– Det er ikke noget, politiet har fundet i min celle. Det papir var i min lomme. Hvem er så dum at lave en flugtplan og efterlade den i cellen, siger den tiltalte og ryster let på hovedet.

Kom fra Chile

Politiet fandt også et andet stykke papir hos hollænderen, hvoraf det fremgår, at han ville tage til Chile.

Det var her, Bernio Verhagen kom fra, før han 22. oktober sidste år rejste til Danmark sammen med sin chilenske kæreste.

Formålet var dels at arbejde for fodboldklubben Viborg FF, som han havde skrevet kontrakt med, dels at se sin datter, som han har sammen med en dansk kvinde.

Datteren er knap to år, og det er moren, der har forældremyndigheden over barnet.

Men det er ikke gået helt efter hollænderens plan.

Han har kun i meget begrænset adgang haft mulighed for samvær med sin datter.

– Hun mente, at jeg ville have en dårlig indflydelse på min datter, refererer Bernio Verhagen barnets mor for at have sagt.

Efterforskning ikke færdig

Politiet er ikke færdig med at efterforske anmeldelsen, så derfor indgår det ikke i den aktuelle sag mod fodboldspilleren.

Det er uvist, hvornår der falder dom.

Sagens hovedvidne, Verhagens chilenske ekskæreste, befinder sig i Chile og kan ikke rejse ud af landet grundet coronakrisen.

Så retten skal tage stilling til, om der skal afholdes et ekstra retsmøde, når hun igen kan komme til Danmark.

Alternativt skal hun vidne via en videoforbindelse.

Bernio Verhagen erkender flugten fra politiet, men nægter sig skyldig i de øvrige anklager. Han siger blandt andet, at politiet har fået sagen galt i halsen.

Jeg blev angrebet

I ti anklagepunkter beskrives Verhagen som den angribende part i forhold til ekskæresten fra Chile. Men hollænderen afviser, at han skulle have voldtaget og slået kæresten og været skyld i 40 blå mærker på hendes krop.

– Hun har sparket mig og kradset mig i nakken, på hænderne og armene. Hun har skubbet mig ned ad trappen, så jeg måtte på sygehuset, lyder det fra den 26-årige hollænder.

Han strækker hænderne frem mod dommeren for at fremvise kradsemærker. Fodboldspilleren beretter om et tumultarisk forhold til ekskæresten, der tog med ham til Danmark 22. oktober.

Da parret kom til Danmark, blev de først indlogeret på Palads Hotel i Viborg. Men parret skændtes, så det bragede. Tre gange blev politiet tilkaldt for at dæmpe gemytterne. Det endte med, at parret blev bedt om at flytte ud af hotellet til et hus et andet sted i domkirkebyen.

Fodboldspilleren hævder, at han kun en enkelt gang har slået kvinden. Det skete, efter at kvinden havde slået ham på næsen med en sko, forklarer han.

Han beskriver kvinden som opfarende og med en meget kort lunte. Kæresten flyttede på et tidspunkt på krisecenter, men 26. november mødtes de i TipsPit-kiosken i Viborg.

Det endte ifølge anklageskriftet med tumult, da Verhagen overfaldt kvinden og frarøvede hende pas og 1650 kroner.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu