Fusk: Printere begår selvmord

21. januar 2014 20:13 | Af: Matias Mortensen
 
Fusk: Printere begår selvmord

printerMange printere kan være designet til at bryde ned efter et bestemt tidsrum

Hvis du ofte har oplevet at måtte smide din printer ud, kort tid efter at garanti-perioden er udløbet, så er du langt fra den eneste. Det er der måske en god og noget lyssky forklaring på.

DR-programmet Kontant afslører i nemlig aften, hvordan mange printere øjensynligt er indstillet fra producenten til at gå i stykker efter få års brug, Det skriver DR Nyheder.

Kontant taler blandt andet med Asif Hussain, der driver seks værksteder for printere i hovedstadsområdet. I værkstederne oplever de tit, at få printere ind, som viser fejlmeldinger, hvor der i virkeligheden ikke er noget som helst galt med printeren. Der er simpelt hen en slags ur i printeren, der får den til at melde fejl efter et vist stykke tid.

– Denne her printer er bygget op på en sådan måde, at den er sat til, at den står af – d.v.s. den dør på et bestemt tidspunkt – helt klart. Vi kunne jo se på den, der var intet galt. Der var heller ikke noget spildblæk, eller svampen var ikke fyldt op, så der var intet galt med den. Det var synd for kunden, det må man sige, men nu bliver han glad – det er det vigtigste, siger Asif Hussain efter at have set på en printer med fejlmelding.

Og det er langt fra den eneste Asif Hussain har set med samme problem.

– Så er der mange printere, som vi får ind, som er fuldstændigt gode, men hvor der er et eller andet software, der simpelthen går ind blokerer, kan man sige, siger han.

På værkstederne kan de på få minutter gå ind og nulstille en slags datoknap – man skulle også selv kunne finde instruktioner til det på Youtube.

Svarene fra printerproducenterne kan ses på Kontants hjemmeside.

 

 

 

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu