ANNONCE

Fylder 50: Fra hitfilm til politik

12. april 2021 09:58 | Af: Ritzau Fokus

Tomas Villum Jensen begyndte karrieren som skuespiller og siden hen filminstruktør. Men han har også stillet op til kommunalvalg. Den 12. april fylder han 50 år

Fylder 50: Fra hitfilm til politik
Tomas Villum Jensen fik sin debut som spillefilminstruktør i filmen "Kærlighed ved første hik" i 1999. Efterfølgende har han instrueret mange film, men også forsøgt at gå ind i kommunalpolitik. (Arkivfoto) - Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Der var brug for en luftforandring i Fredensborg Kommune.

Den mente skuespiller og filminstruktør Tomas Villum Jensen, at han kunne give, og derfor stillede han op til kommunalvalget i 2017 for Liberal Alliance.

Men som den syvende kandidat på opstillingslisten og med 15 personlige stemmer rakte det ikke til en plads i byrådet.

Det var især et manglende vejbump på Kellerisvej i Humlebæk, hvor han bor med sin familie, der fik ham til at stille op til kommunalvalget. I mange år havde han kæmpet for at få hastigheden dæmpet på vejen.

Og det er ikke den eneste gang, at filminstruktøren, der mandag 12. april fylder 50 år, har forsøgt at ændre noget.

Eget testcenter

I december åbnede han med sin hustru et privat coronatestcenter i deres egen baghave.

De mente, at ventetiden på test var for lang.

– Vi tog fat i en god ven, der er læge, og spurgte, hvad fanden vi kunne gøre. Og det lykkedes os sammen med ham at skaffe nogle test, og så har vi to lægestuderende, der hjælper, fortalte Tomas Villum Jensen til B.T. i december.

Det kostede 350 kroner at få taget en test op til juleaften i baghaven. Tomas Villum Jensen understregede dog dengang, at det ikke var for at tjene penge.

Men at der var en del udgifter forbundet med at få tilladelse til at oprette det private testcenter.

Manden bag kæmpehits

Karrieren for Tomas Villum Jensen har dog mest stået på skuespil og film. Han begyndte som skuespiller i filmen “Drengene fra Sankt Petri” (1991). Siden har han medvirket i flere end 20 film.

Instruktørdebuten kom med den Oscar-nominerede kortfilm “Ernst & Lyset”, som han instruerede sammen med Anders Thomas Jensen.

Gennembruddet som spillefilmsinstruktør fik han med filmen “Kærlighed ved første hik” (1999) baseret på Dennis Jürgensens populære roman af samme navn fra 1981.

Han har også instrueret “Min søsters børn” (2001) og efterfølgeren “Min søsters børn i sneen” (2002).

Senere har han blandt andet instrueret filmene “Solkongen” (2005) og “Player” (2013). De seneste år har han lavet flere programserier.

Blandt andet lavede han i 2020 en programserie om en 170 kilometer lang kanotur på otte dage.

Gift med Maria Montell

Privat er Tomas Villum Jensen gift med sangerinden Maria Montell, der i en periode i 1990’erne var kæreste med kronprins Frederik.

Sammen har parret børnene Villum, Smilla og Lily.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu