Fynbo fængslet for bombeplaner

5. juli 2012 15:29 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Fynbo fængslet for bombeplaner
Billede mangler

En 33-årig mand fra Nr. Aaby, som politiet sigter for at ville fremstille sprængstof, blev torsdag varetægtsfængslet i fire uger.

 
Det oplyser vicepolitikommissær Finn Wegener, Fyns Politi.
Manden blev anholdt onsdag i en aktion på det vestlige Fyn, hvor politiet fandt både skydevåben og kemikalier, der kan bruges til at producere sprængstoffer.
Politiet fandt også en anvisning på fremstilling af en bombe, og på den baggrund er det opfattelsen, at ordensmagten med ransagningerne forhindrede en mulig bombesprængning.
Det kom ifølge DR frem i grundlovsforhøret i Retten i Odense torsdag formiddag.
Politiet ransagede to adresser i Nr. Aaby og en i Ejby. På adresserne blev der sammen med vejledningen fundet seks sække med kunstgødning, salpetersyre, saltsyre og en række andre kemikalier.
Politiet har også oplyst, at der også er fundet en mobiltelefon, som menes at være indstillet, så den kunne bruges som fjernbetjening, der sammen med en detonator kunne antænde en bombe, oplyser DR.
Ud over kemikalierne sigtes den 33-årige for besiddelse af et oversavet jagtgevær, som han mistænkes for at have skudt med på sin ejendom og for at have truet sin kæreste med.
Den 33-årige erkender, at han har et oversavet jagtgevær, men nægter sig skyldig i resten, oplyser politiet.
Han blev varetægtsfængslet, fordi retten skønner, at der var risiko for, at han ville gøre det igen.
Det var en mindre sag om trusler, der vakte mistanke mod den 33-årige og fik politiet til at rykke ud med en større styrke fra både Middelfart og Assens.
Politiet måtte have hjælp fra forsvarets ammunitionseksperter til at håndtere kemikalierne.
Oprindelig blev to mænd anholdt i sagen, men den ene blev sat på fri fod igen allerede onsdag.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu