ANNONCE

Fyrede Vestas-medarbejdere får hjælp af Region Syddanmark

18. januar 2012 09:26 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Fyrede Vestas-medarbejdere får hjælp af Region Syddanmark
Billede mangler

De medarbejdere, der bliver fyret fra Vestas fabrik i Varde, skal hurtigst muligt i nyt arbejde. Region Syddanmark har derfor indgået en aftale med Offshore Center Danmark i Esbjerg og allerede nu, er der interesse fra offshore-branchen.
 
De omkring 350 medarbejdere på Vestas-fabrikken i Varde kommer derfor næppe til at køre særlig langt efter nyt arbejde.
”Regionen har før hjulpet ledige efter store fyringsrunder på fx Lindø og LM Glasfiber, og vi kan derfor trække på tidligere erfaring med målrettet handling over for de berørte. Samtidig kan vi hjælpe vores regionale offshore-sektor, som for tiden oplever en stor efterspørgsel fra lande, der udbygger deres energiproduktion med havmølleparker. Vi vil gerne sikre virksomhederne kompetent arbejdskraft fremover”, siger regionsrådsformand Carl Holst (V) fra Region Syddanmark.
 
Den syddanske offshore sektor er især stærk inden for planlægning, projektering, anlæg, service og vedligehold af offshore-vindmølleparker. Disse kompetencer passer heldigvis godt til de fyrede smede og svejsere, der bør have gode muligheder for omplacering og omskoling i nærområdet.
 
Direktør i Offshore Center Danmark, Peter Blach, glæder sig over at påtage sig opgaven med at matche medarbejdere og virksomheder i samarbejde med Region Syddanmark.
”Vi har et stærkt netværk og gode erfaringer med at afholde effektive matchmaking-arrangementer, så det vil vi nu gøre igen. Vi har stor interesse i, at virksomhederne finder den rette arbejdskraft, og derfor vil vi også igangsætte en større analyse af, hvilke kompetencer offshore-sektoren mangler”, siger Peter Blach.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu