Fyret Dong-direktør: Ja, jeg ændrede notat

28. marts 2012 21:46 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Fyret Dong-direktør: Ja, jeg ændrede notat
Billede mangler

Et notat, der kunne få alarmklokkerne til at ringe i bestyrelsen hos Dong, blev ændret af den fyrede topchef Anders Eldrup.
Det erkender han i et interview med TV Avisen, efter han af både bestyrelsesformand Fritz Schur og advokat Marianne Norrbom, der har stået for at undersøge lønninger hos Dong.
“Bestyrelsen havde bedt om et notat, der kom et udkast fra HR-afdelingen, og som god gammel embedsmand, har jeg fået forelagt tusindvis af notater, og normalt ændrer man i det, efter den sprogbrug, man nu synes,” siger Anders Eldrup til Tv Avisen og fortsætter:
“Her gjorde jeg det samme. Efter min mening ikke nogen ændringer, der ændrede meninger i notaterne. Det er helt sædvanligt, at man ændrer lidt i sproget,” forklarer han.
Advokaterne har under arbejdet med undersøgelsen “kunnet konstatere, at Anders Eldrup ved to lejligheder i notater til henholdsvis bestyrelsens Vederlagskomité og bestyrelsesformanden har fjernet afsnit i det udkast, han har fået forelagt. Afsnittet beskrev i generelle vendinger, at der for visse specialister skete ekstraordinær honorering,” står der i rapporten
Herefter skal Anders Eldrup ifølge undersøgelsen have skrevet noget andet i notaterne.
“Til gengæld indsatte han en henvisning til det generelle performance reward-system uden at nævne de eksisterende særordninger. Var de pågældende passager ikke udeladt, ville det have givet bestyrelsen eller Vederlagskomitéen et grundlag for at spørge hertil,” skriver advokaterne.
Dermed skjulte Eldrup altså de informationer, der kunne have fungeret som alarmklokker over for Dongs bestyrelse, lyder de alvorlige konklusioner i undersøgelsen.
I rapporten står det klart, at Eldrup har givet en lille gruppe medarbejdere særligt gode vilkår.
Udvalgte medarbejdere har nemlig fået bonusser “der ligger langt ud over de generelle retningslinjer for kompensationsforhold i Dong Energy, ligesom der er anvendt bonusinstrumenter, der end ikke eksisterer i de vedtagne og gældende bonusordninger,” lyder det i rapporten.
Eldrup mener selv, at han har handlet rigtigt. Han mener, at de lukrative løn- og bonusforhold var nødvendige for at kunne ansatte de helt rette og specialiserede medarbejdere.
Kilde: DR

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu