ANNONCE

Fyringsstorm venter regnedrenge og slipsedyr

12. februar 2012 10:23 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Fyringsstorm venter regnedrenge og slipsedyr
Billede mangler

Riget fattes penge, og staten sliber nu sparekniven, før hovederne for alvor ryger i ministerierne.
En række ministerier er gået i gang med store prikkerunder, og i år har 125 overenskomstansatte mistet levebrødet, oplyser Dansk Jurist og Økonom Forbund, Djøf.
Samtidig har 35 chefer måtte sige farvel, og et ukendt antal er gået frivilligt. Men fyringerne er kun lige begyndt, vurderer formand for overenskomstansatte djøf’ere Lars Qvistgaard.
“Vi frygter, at vi kommer til at se fyringsrunder, der er to til tre gange så store, som dem vi har set indtil nu. Der er stadig store ministerier, som ikke har været igennem afskedigelsesrunder,” siger han til Newspaq.
De store sparerunder kommer med tiltaget “Effektiv administration”, hvor hver minister skal mindske udgifterne med fem procent de næste to år. Pengene er allerede brugt i den såkaldte BoligJob-ordning, hvor danskerne kan få tilskud til at fikse deres hus.
Og statens spareiver kommer til at kunne mærkes hos den enkelte borger, vurderer Djøf.
“Efter vores vurdering kan man ikke lave så store fyringsrunder, uden at det får betydning for borgerne. Enten i forhold til antallet af opgaver eller kvaliteten af servicen,” siger han.
Fødevareministeriet har allerede skåret 108 ansatte væk. I Sundhedsministeriet har sammenlægningen af Lægemiddelstyrelsen og Sundhedsstyrelsen kostet 140 jobbet. Miljøministeriet har giver 115 et prik på skulderen. En stor del af de fyrede har også været HK’ere
Der vil i løbet af februar blive gennemført besparelser hos Margrethe Vestager (R) i Økonomi- og Indenrigsministeriet og hos den radikale kollega Morten Østergaard i ministeriet for forskning og innovation. Villy Søvndal (SF) skal også svinge kniven i Udenrigsministeriet.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu