ANNONCE

Fyrværkeri er dagligvarer

18. december 2020 22:51 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Det er vigtigt, for det betyder altså, at du kan købe krudt mellem jul og nytår.

Fyrværkeri er dagligvarer
Trods coronalukkede butikker mellem jul og nytår får danskerne mulighed for at købe fyrværkeri til nytår. Fyrværkeri betragtes som en dagligvare, og derfor kan fyrværkerisalget i de fleste tilfælde foregå på samme måde, som det plejer. Foto: Scanpix

Fyrværkeri er dagligvarer, mener Sikkerhedsstyrelsen, og derfor er det tilladt at holde åbent for fyrværkeriudsalg også efter den 25. december, hvor de øvrige liberale erhverv i Danmark skal lukke for at dæmme op for smitten med Covid-19.

I en pressemeddelelse skriver styrelsen nemlig, at såfremt fyrværkeriet er solgt fra særskilte salgssteder, så må det altså fortsætte mellem jul og nytår. Fyrværkerisalget tillades fra 15. december og frem til nytår.

– Mange forhandlere vælger sikkert at holde fast i deres salgssted, hvor de møder kunderne, men skal selvfølgelig i år derudover sørge for, at corona-retningslinjerne overholdes. De kan også begrænse kontakten med kunderne og dermed risikoen for coronasmitte ved i stedet at tilbyde fjernsalg af fyrværkeri. Det har været en mulighed gennem flere år, men der er ikke så mange forhandlere, der har benyttet sig af det. Nu er det en god metode til, at vi kan få et coronasikkert nytår med fyrværkeri på himlen, siger direktør Lone Saaby fra Sikkerhedsstyrelsen.

Fjernsalget kan for eksempel foregå ved, at fyrværkeriet bestilles og betales uden fysisk fremmøde. Her efter kan man så hente sine varer på et udleveringssted. Det er ikke tilladt at bestille fyrværkeri til levering i for eksempel pakkeboks.

Indtil 24. december må salgsstederne med fyrværkeri ligesom de fleste andre butikker uden for butikscentre holde åbent som tidligere år, hvorefter de nye regler gælder. Eksempelvis at salget skal foregå fra særskilt lokation.

– Vi kan således holde fast i den danske tradition med fyrværkeri nytårsaften. Men i år skal man være endnu mere opmærksom på sikkerheden. Fyrværkerirådene om at huske beskyttelsesbriller, holde afstand og ikke gå tilbage til en fuser gælder fortsat. Men man skal også holde afstand og huske på ikke at forsamle sig i store grupper. Det vil være til gavn både for en selv, de nærmeste omgivelser og hele det danske samfund, siger Lone Saaby.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu