ANNONCE

Fyrværkeriskader skal bremses af folkeskolen

1. december 2011 09:55 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Fyrværkeriskader skal bremses af folkeskolen
Billede mangler

262 personer kom til skade med fyrværkeri sidste nytår – heraf 56 alvorligt. Det er en stigning i forhold til året før, hvor det totale antal skader var på 237 – heraf 35 alvorlige.
Dette års landsdækkende fyrværkerikampagne sætter nu ind med en forebyggende indsats henvendt mod alle folkeskolens årgange. Kampagnen, der skal bremse den uheldige udvikling, skydes i gang 1. december.
Det er TrygFonden, Sikkerhedsstyrelsen og Sundhedsstyrelsen, der står bag den årlige Fyrværkerikampagne, der skal nedbringe antallet af fyrværkeriskader. Kampagnens målgruppe justeres hvert år i forhold til antallet af tilskadekomne omkring nytårsaften. Siden 2008 har kampagnen primært satset på at ramme de 10-16-årige, primært drenge.
I år er kampagnen dog som noget nyt udvidet til at omfatte samtlige klassetrin i folkeskolen. Der er udviklet undervisningsmateriale til brug i fagene dansk, matematik, historie og natur/teknik, og det er tilgængeligt direkte fra folkeskolernes intranet.
– Tanken er at gøre det endnu lettere for lærerne at integrere oplysninger om fyrværkeri i undervisningen på en sjov og spændende måde. Der er arbejdsrum til alle klassetrin fra indskoling til udskoling, så vi håber meget, at lærere og skolebibliotekarer vil tage materialet til sig, fortæller Mette Niess, der er kampagneleder for Fyrværkerikampagnen i Danmark.
Som noget nyt kører Fyrværkerikampagnen i år et pilotprojekt i Sorø, Furesø, Faxe og Billund Kommuner, hvor en række SSP-medarbejdere bliver uddannet i at undervise eleverne om gode fyrværkerivaner.
– Idéen bag undervisningskonceptet stammer fra Esbjerg Kommune, hvor man i flere år har undervist eleverne i fyrværkeri – med et fald i antallet af skader til følge. De erfaringer har vi kunnet drage fordel af, og vi håber, at mange flere kommuner vil være med til næste år, konstaterer Mettes Niess.
De 6 fyrværkeriråd:
• Køb og lav aldrig ulovligt fyrværkeri
• Hold ikke fyrværkeri i hånden
• Brug beskyttelsesbriller
• Kast aldrig med fyrværkeri
• Gå aldrig tilbage til en fuser
• Brug en pose til fyrværkeriet

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu