ANNONCE

Fysiske bedemænd i oprør over net-bedemænd

12. november 2019 14:44 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk

Danske Bedemænd overvejer at melde en række online-bedemænd til Forbrugerombudsmanden.

Fysiske bedemænd i oprør over net-bedemænd
Døden er et svært emne. For Danske Bedemænd er det derfor vigtigt, at man komme i kontakt med en fysisk, lokal bedemand. Foto: Scanpix

Afskeden med et nært familiemedlem skal være tryg og god, og ifølge brancheorganisationen Danske Bedemænd indebærer det, at man som pårørende kan komme i direkte kontakt med en lokal bedemand.

Det er stridens kerne i en sag, hvor Danske Bedemænd overvejer at anmelde en række online-bedemænd til Forbrugerombudsmanden.

Artiklen fortsætter under videoen

Branchedirektør i Danske Bedemænd Ole Roed Jakobsen fortæller til Newsbreak.dk, at han mener, at det er et brud på markedsføringsloven, når man eksempelvis kan Google bedemand i sammenhæng med et bynavn og der dukker resultater for online-bedemænd op, uden de nødvendigvis har en fysisk afdeling i samme by:

– De annoncerer med at de er lokale i enhver by, men det er de slet ikke, siger han og fortsætter:

– Jeg vil ikke kalde det en gråzone, vi er ude i et overdrev når det kommer til netannoncering. Hos vores medlemmer stiller vi krav om, at det skal være med navn, nummer og adresse, så man ved, at der er noget fysisk og noget seriøsitet, siger Ole Roed Jakobsen.

Svær situation

Branchedirektøren fortæller, at pårørende til afdøde står i en særligt penibel situation.

Det er nemlig ikke altid, du kan overskue, hvem du får fat på på Google, siger han:

– Hvis din mor lige er død og du går ind og søger, så er det måske meget klart, du ikke får fat i de rette, siger Ole Roed Jakobsen.

Statsautoriseret

Derfor arbejder han blandt andet på, at man i Danmark får indført en statslig autorisation for bedemænd.

– I dag kan man selv male et skilt og skrive bedemand og sætte det op over døren. Vi kræver blandt andet af vores bedemænd, at de gennemgår bedemandsuddannelsen. Det er for at holde en høj standard, siger Ole Roed Jakobsen.

Der eksisterer i dag flere forskellige certificeringsordninger for bedemænd.

Forbrugerrådet Tænk anbefaler, at man holder sig til bedemænd, der er certificeret med den europæiske bedemandsstandard eller den såkaldte ISO-mærkning, har de fortalt til Kristeligt Dagblad.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu