G4S mister kæmpe kontrakt

18. april 2012 20:54 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
G4S mister kæmpe kontrakt
Billede mangler

Det dansk-britiske sikkerhedsfirma G4S mister sin kontrakt med Europa-Parlamentet, hvor det siden 2008 har stået for sikkerheden.
Parlamentet har nemlig nu valgt at give kontrakten på næsten 95 millioner Euro (svarende til 712,5 millioner kroner) til sikkerhedsfirmaet Securitas.
GS4 har i den seneste tid mødt hård kritik fra flere europaparlamentarikere, fordi sikkerhedsfimaet arbejder i de ulovlige israelske bosættelser og militære fængsler, hvor administrativt fængslede palæstinensere kan sidde i årevis.
Blandt kritikerne er det danske parlementsmedlem Margrete Auken (SF), som glæder sig over den mistede kontrakt med Parlamentet,
– Det er rigtigt gode nyheder. Ved ikke at forny kontrakten med G4S fremstår Parlamentet som en langt mere troværdig samarbejdspartner i Mellemøsten, der ikke på den ene side fordømmer den israelske undertrykkelse af palæstinensernes menneskerettigheder og på den anden side støtter er firma, der gør god forretning ved at opretholde denne undertrykkelse, siger hun i en pressemeddelelse.
I marts måned sidste år tog Margrete Auken initiativ til at sende et brev til den tidligere formand for Parlamentet, Jerzy Buzek, hvori hun med opbakning fra 27 andre europaparlamentarikere opfordrede Parlamentets administration til at afslutte kontrakten med G4S.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu