ANNONCE

Gå en tur: Det er vildt sundt for dig

3. april 2020 14:50 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

Der er masser af fordele ved at få gået en masse skridt, selv om det måske af nogen ikke anses for at være motion.

Du har formentlig før hørt, at voksne bør gå et minimum af 10.000 skridt om dagen. Men mindre kan heldigvis også gøre det.

Selv mellem 4000 og 8000 skridt kan have en stor indflydelse på din sundhed. Faktisk har to studier vist, at en solid gåtur kan udgøre fordele i forbindelse med blandt andet diabetes og forhøjet blodtryk, skriver Healthline.

Artiklen fortsætter efter videoen

Reduceret risiko for sygdomme

Et studie har påvist, at hvis man opnår mellem 4000 og 8000 skridt hver dag, så kan man reducere risikoen for at dø af kræft eller hjertesygdom med to tredjedele.

Hvis man er virkelig god og får gået flere skridt end de anbefalede 10.000 styk, nemlig 12.000, så reduceres den risiko med omkring 90 procent.

Men en gåtur har også betydning for andre sygdomme. I et andet studie, der har undersøgt midaldrende, der har gået så mange skridt som muligt hver dag. er det kommet frem, at de på en periode over ni år 43 procent lavere risiko for diabetes, mens risikoen for forhøjet blodtryk blev nedsat med 31 procent.

Kvinder og overvægt

Desuden blev der i sidstnævnte studie også fundet en særlig fordel ved gåturene for kvinder.

For midaldrende kvinder blev det konstateret, at for hver sæt af 1000 skridt, de gik over perioden på ni år, nedsatte deres risiko for overvægt med 13 procent. Kvinderne med flest gået skridt nedsatte deres risiko for overvægt i perioden med 61 procent mere sammenlignet med de kvinder i studiet, som gik færrest skridt.

Det var dog ikke et fund, der kunne konstateres om de mandlige deltagere i studiet, der omfattede 1923 personer i alt.

Flere fordele

Det er ikke kun i forhold til sygdomme eller overvægt, at der er fundet fordele igennem tidens forskning ved at gå. Personer, der går meget, har også oplevet at få bedre søvn, et bedre humør ligesom at deres fordøjelse opfører sig mere regelmæssigt.

Tidligere studier har også vist, at flere skridt øger blodcirkulationen og tilførslen af blod til hjernen, derfor kan gåture også modvirke mentale lidelser som depression og angst.

Desuden er det også blevet fremlagt, at kroppens funktion til at bekæmpe nye bakterier forbedres efter tre til fire uger, hvor man har gået ture regelmæssigt

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu