ANNONCE

Går en tur for at hylde bryster

26. august 2020 21:22 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

I en god sags tjeneste deltager Silas Holst i et motionsevent søndag den 30. august.

Det kan godt være svært at motivere sig selv til at lette popoen fra sofaen for at gå eller løbe en tur.

Men nu langer Kræftens Bekæmpelse motivation ud til danskerne, når de den 30. august inviteres til at gå eller løbe i en god sags tjeneste. Det skriver organisationen i en pressemeddelelse.

Én af de 4000 deltagere, der allerede har meldt sig, er den professionelle danser og musicalstjerne Silas Holst. Han har haft netop brystkræft, som eventet sætter fokus på, tæt ind på livet.

Virtuelt motionsløb

Støt Brysterne er en tilbagevendende kampagne fra Kræftens Bekæmpelse, der skal fokusere på at samle penge ind til blandt andet behandlingen af brystkræft.

Det er også brysterne, der er i fokus søndag, når der inviteres til et virtuel motionsløb under budskabet ‘fordi ingen bryster skal have kræft’.

Motionsløbet er du som deltager selv med til at planlægge. Det betyder, at det kan starte ude foran din hoveddør eller foregå på en rute rundt i den hjemby. Du bestemmer helt selv tid og sted.

4000 danskere har allerede tilmeldt sig. Én af dem er Silas Holst. Han er ambassadør for Støt Brysterne, men derudover har han også en personlig årsag til at deltage i motionsløbet.

– Vi har desværre også brystkræft i min familie. Støt Brysterne er derfor en sag, som betyder meget for mig, og jeg ønsker at opfordre andre til at bakke op om, at ingen bryster skal have kræft, ved at deltage i Støt Brysternes event 30. august. Jeg har selv tænkt mig at tage en slentretur på 5 km i mit nærområde, fortæller han.

Udover ham stiller også tv-værten Mattias Hundebøll, politikeren Lykke Friis og erhvervskvinden Charlotte Bircow blandt mange andre kendte ansigter op.

Flere vil blive ramt af brystkræft

På nuværende tidspunkt er brystkræft noget der rammer bredt. Hvert år rammes omkring 5000 kvinder af sygdommen, mens omtrent 60.000 lever med diagnosen i dag.

Desværre ser det ud til, at der vil ske en stigning i antallet af kvinder, der får konstateret brystkræft. De kommende 10 år ventes det, at der vil være en stigning på ni procent.

Derfor betyder det en masse, når de 4000 deltagere – der gerne skulle stige – deltager i motionsløbet.

– Heldigvis er der sket store fremskridt inden for brystkræft. Men den forventede stigning stiller stadig krav om udvikling af mere effektive diagnosemetoder samt skånsomme og præcise behandlinger. Derfor er det fortsat vigtigt at sætte fokus på brystkræftsagen på nye måder. Mange på tværs af landet har allerede taget godt imod vores nye initiativ, men vi håber, at endnu flere vil tilmelde sig og bakke op om dagen, lyder det fra Sisan Bové, der er kampagneansvarlig for Støt Brysterne.

De penge, der bliver indsamlet ved løbet, er med til at støtte tre vigtige indsatsområder, nemlig forskning, forebyggelse og patient- og pårørendestøtte.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu