ANNONCE

Går fri i landsretten efter likvidering

25. februar 2021 10:56 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk og Ritzau Info

Satudarah-relaterede Alexander Findanis kendt skyldig i drab på Nedim Yasar. Barndomsven går fri

Går fri i landsretten efter likvidering
De to blev begge idømt fængsel på livstid i byretten. Den ene går nu fri. (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix)

Opdatering: Østre Landsret stadfæster torsdag dom til 26-årige Alexander Findanis. Han er idømt fængsel på livstid for drab på radiovært og eksbandeleder Nedim Yasar.

Original artikel:

Østre Landsret kender den 26-årige Satudarah-relaterede Alexander Findanis skyldig, men frifinder en 27-årig mand for drabet på radioværten og eksbandeleder Nedim Yasar.

Mens Findanis har relationer til Satudarah, er den 27-årige en barndomsven af den dømte, der dog også har relationer til det kriminelle miljø.

Findanis blev i byretten idømt fængsel på livstid. Strafudmålingen i landsretten foreligger senere torsdag.

Den 27-årige var i byretten også blevet idømt fængsel på livstid, men er nu en fri mand.

Dræbt på en festaften

Til at begynde med var den 19. november 2018 en festaften for Nedim Yasar. Men aftenen blev den sidste, han fik lov at opleve i sit 31-årige liv. For samme aften blev han på klos hold skudt og dræbt i sin bil.

Drabet blev begået ud for Hejrevej 30 i Københavns Nordvestkvarter lige i nærheden af, hvor Nedim Yasar samme aften havde fejret udgivelsen af bogen “Rødder – en gangsters udvej” om hans tid i bandemiljøet og vejen ud af kriminalitet.

Reformeret bandemedlem

Nedim Yasar havde netop været til bogreception, da han blev skudt på Hejrevej i Københavns Norvestkvarter i november 2018. Bogen handlede om hans vej ind og ud af bandemiljøet.

Yasar stiftede i sin tid en lokal bande, Los Guerreros, der var støtte for rockergruppen Bandidos. Yasar selv var på et tidspunkt prøvemedlem i Bandidos, men i 2012 forlod han bandemiljøet via et exitprogram.

Det var udsigten til at blive far, der fik ham til at bryde med bandetilværelsen. I de sidste år af sit liv var han medvært på Radio24syv-programmet “Politiradio”.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu