Gældsplagede landmænd får hjælp

28. februar 2012 08:56 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Gældsplagede landmænd får hjælp
Billede mangler

En række landmænd er så plagede af gæld, at de kan have svært ved nogensinde at komme på fode igen.
Således tegner blot 150 landmænd sig for en gigantisk gæld på 2,5 milliarder kroner.
Nu vil myndighederne komme dem i møde ved at oprette et nyt driftselskab. Det skriver Jyllands-Posten.
Selskabet skal sikre, at landmændene hjælpes, så deres drift kan betale renterne. Landbrugets realkreditinstitut for bekræfter, at et selskab er på vej.
“Vi er i dialog med Finansiel Stabilitet vedrørende mulige løsninger for kunderne i Finansiel Stabilitet. Det drøftes som en mulighed, om DLR Kredit kan bistå med knowhow og håndtering af deres engagementer,” siger direktør i DLR Kredit Jens Kristian Møller til Jyllands-Posten.
Henrik Zobbe, der institutleder på Fødevareøkonomisk Institut på Københavns Universitet, mener, at finanssektoren og landmændene selv skal finde en ordning.
Staten kun skal gå ind med flere penge, hvis krisen blandt de mest forgældede landmænd truer almindelige opsparere eller sunde landmænd.
“Der er nogle, der er så hårdt ramt, at de ikke kan tjene sig ud af det. Overordnet set er det en sag mellem landmænd, banker og realkreditselskaber. Det er ikke statens opgave at lægge penge i, men staten kan facilitere, at branchen og finanssektoren sætter sig ned og taler,” siger Henrik Zobbe til Jyllands-Posten.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu