ANNONCE

Gældsstyrelsen får hjælp til inkasso

21. september 2019 05:59 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

Gældsstyrelsen har hyret et privat inkassofirma til at inddrive gæld uden for landets grænser.

Fløjlshandskerne bliver taget af inde hos Gældsstyrelsen i disse dage. De har hyret inkassofirmaet Kredinor til at inddrive gæld i norden.

Det skyldes, at der er nogle former for gæld, som styrelsen ikke selv har bemyndigelse til at indkræve uden for den danske landegrænse.

Sådan skriver Gældsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Skyldnere i udlandet

Det er altså personer, der skylder penge i Danmark, men som senere er flyttet ud af landet, der kan begynde at ryste i bukserne, som mange andre danskere på det seneste også har gjort, da de har modtaget brev om deres gæld.

Artiklen fortsætter efter videoen

Firmaet skal inddrive gæld i Norge, Sverige, Finland, Færøerne og Island.

På nuværende omfatter det 3500 skyldnere og en gæld på knap 150 millioner kroner.

Umuligt for Gældsstyrelsen

Internationale aftaler omkring inddrivelse af gæld omfatter ikke alle former for gæld, derfor har Gældsstyrelsen været nødsaget til at hyre en anden virksomhed til at håndtere problemet.

– Skylder man penge her i landet, så har vi en række værktøjer til at inddrive gælden, men er du bosat i udlandet, så stopper vores bemyndigelse ved grænsen. Det betyder, at vi er afhængige af, at de enkelte landes nationale myndigheder hjælper os. Det gør de på mange områder, men vi har ikke aftaler på fx SU-området. Derfor søger vi nu hjælp hos et privat inkassofirma, siger underdirektør Brian Breer Clausen.

Genskabe kontakt med skyldnere

Som udgangspunkt skal Kredinor forsøge at genetablere kontakten til skyldnerne, da de længe ikke har fået en henvendelse vedrørende deres gæld.

Det skal virksomheden gøre ved at rykke for gælden i breve og telefonopkald samt udsøge kontaktoplysninger og formidle afdragsordninger, så gælden bliver betalt.

Som en hjælp i kampen mod skyldnere i udlandet, gjorde Folketinget det sidste år lovpligtigt at oplyse om adresseændring, hvis en person med gæld i til det offentlige flytter til udlandet eller ændrer adresse i udlandet.

Fakta

Her får vi penge fra det offentlige

Vi har her samlet en opgørelse over de mest gængse udbetalinger fra det offentlige til borgere.

Alle udbetalinger fra det offentlige bliver overført til den enkelte borgers NemKonto.

Du kan se mere om de enkelte ydelser, hvem der kan modtage dem og hvornår de bliver udbetalt, ved at trykke på de enkelte typer:

Udbetaling af ATP
Udbetaling af Boligstøtte – Boligsikring
Barselsdagpenge
Begravelseshjælp
Børnepenge (Børne- og Ungeydelse)

Dagpengesats
Efterløn – hvornår kan jeg gå på efterløn
Fleksydelse
Førtidspension udbetales
Udbetaling af Folkepension
Folkepensionens grundbeløb
Feriepenge

Kontanthjælp
Ledighedsydelse
Lønudbetaling
Penge tilbage i skat
Revalidering
Ressourceforløbsydelse
Sygedagpenge
Udbetaling af SU
Uddannelseshjælp
Ældrecheck

NemKonto er det fælles offentlige udbetalingssystem. Alle udbetalinger fra det offentlige bliver overført til din NemKonto. Din NemKonto er en helt almindelig bankkonto, som du har i forvejen. Mange bruger deres lønkonto som NemKonto.

NemKonto-systemet betyder, at de offentlige myndigheder udbetaler til din konto via dit CPR-nummer. NemKonto-systemet er dermed en database, som kobler dit CPR-nummer med den bankkonto, som du har valgt som din NemKonto.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu