ANNONCE

Tager penge fra 300.000 danskere

22. april 2021 12:15 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk

Henter en lille milliard

Tager penge fra 300.000 danskere
Arkivfoto: ERIK REFNER/Ritzau Scanpix.

De fleste danskere ser frem til, når SKAT har fået styr på årsopgørelsen fra det forgangne år, og der kan være mulige overskydende skattepenge til udbetaling.

For andre kan det dog være knap så spændende læsning, når Gældsstyrelsen meddeler, at der i stedet skal noget den anden vej.

Denne kedelige besked er allerede indtil videre tikket ind 300.000 danskere, der samlet set skylder for næsten 1 milliard danske kroner til det offentlige (966 millioner kroner), oplyser Gældsstyrelsen.

For alt gæld skal modregnes før en eventuelt overskydende skat i sidste ende kan udbetales.

– Det er rigtig mange penge på meget kort tid. Det viser helt tydeligt, hvorfor modregning er et af vores mest effektive værktøjer til at inddrive gæld til det offentlige, siger direktør i Gældsstyrelsen, Lars Nordahl Lemvigh.

Samme som sidste år

I 2020 indhentede Gældsstyrelsen ca. 2,5 milliarder kroner – og det forventes at et lignende beløb skal opkræves i år.

– Vores formål er at inddrive gæld til det offentlige. Folk skal betale, hvad de skylder. Vi vil selvfølgelig allerhelst, at folk selv kontakter os og betaler deres gæld eller indgår en afdragsordning. Men desværre er det ikke altid tilfældet, og så har vi heldigvis mulighed for fx at modregne, som vi gør i denne situation, understreger Lars Nordahl Lemvigh.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu