Galatasaray sendte Schalke ud

12. marts 2013 23:06 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Galatasaray sendte Schalke ud
Billede mangler

Hvad enten du var fan af Schalke 04 eller Galatasaray, så var tirsdag aften uden tvivl en hård omgang for nerverne. Flotte mål, højt tempo og to holder, der skiftedes til at være foran. Champions League-opgøret mellem Schalke 04 og Galatasaray havde det hele.

 

Første opgør endte 1-1 i Istanbul, og dermed var tingene stadig helt åbne inden returopgøret på Veltins-Arena. Knap 60.000 støjende og larmende publikummer satte en scene, hvor man trods Schalkes hjemmebanefordelen fornemmede en kæmpe opbakning til udeholdet grundet antallet af tyrkiske indbyggere i Ruhr-distriktet.

De sang, brølede og gjorde alt for at give deres hjemmehold den bedste tænkelig start. Og så havde de også lige udeholdets fans at skulle overdøve.

Efter et kvarter blev fansenes flotte opbakning belønnet. Roman Neustädter bragte Schalke foran, efter han tørt sendte en bold i mål efter klumpspil inde i tyrkernes felt. Efterfølgende blev stemning minut for minut taget til nye højder.

Men otte minutter før dommer Jonas Eriksson fløjtede til pause, blev der på et øjeblik lagt en dæmper på det hele. Galatasarays Hamit Altintop udlignede således på en sand perle sendt af sted fem meter udenfor feltet. Og hvilket mål! Altintop hamrede til bolden, der med en voldsom fart susede ind i kassen via den ene stolpe.

Dertil hører, at Altintop er født i Gelsenkrichen og netop fik sit gennembrud hos Schalke som helt ung.

For at gøre ondt værre for det håbefulde hjemmepublikum bragte tyrkerne sig foran på en scoring af Burak Yilmaz kort inden pausefløjtet. En tackling på deres egen banehalvdel førte lidt heldigt til en kontra, som Yilmaz til sidst med nød og næppe fik vippet over Schalkes målmand, Timo Hildebrand.

I anden halvleg satsede hjemmeholdet alt, velvidende man skulle scorer mindst to mål for ikke at tabe på reglen om udebanemål. Den ene velkvalificerede afslutning efter den anden blev sendt af sted mod mål, ligesom stoplen flere gang stod i vejen.

Efter en times spil kom så udligningen. Michel Bastos modtog bolden i venstre side af feltet, og iskoldt sendte han den af sted med adresse mod det modsatte målhjørne.

Dermed var der lagt op til et vanvittigt drama til det sidste. Schalke præsterede at lægge et massivt pres på tyrkerne, der godt kan takke målmand Fernando Muslera. Flere gange fik han afværget ’dødstruende muligheder.

Langt inde i overtiden i kampens allersidste sekunder fik Galatasaray en friløber, som Umut Bulut af to omgange fik trillet i kassen til stor skuffelse for flere af Schalkes spillere, der omgående lagde sig på banen med trøjen trukket over hovedet.

Dermed sluttede eventyret for tyskerne, mens Galatasaray med både Didider Drogba og Wesley Sneijder på banen gik videre til kvartfinalerne i Champions League.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu