Skip to main content

Disse fødevarer må du ALDRIG have samme sted

Det er ikke alene dumt - det er også dyrt, hvis du ikke ved, hvordan du skal opbevare dine madvarer

Det er lækkert med friske frugter, grøntsager og krydderurter. Men opbevarer du dem ikke ordenligt, så holder de meget kortere. KLIK VIDERE OG BLIV KLOGERE. Foto: Maskot / Scanpix Maskot
Det er lækkert med friske frugter, grøntsager og krydderurter. Men opbevarer du dem ikke ordenligt, så holder de meget kortere. KLIK VIDERE OG BLIV KLOGERE. Foto: Maskot / ScanpixMaskot
Agurker rådner meget hurtigere, hvis de opbevares sammen med tomater, bananer og meloner. Så de har brug for deres egen plads i køleskabet eller på køkkenbordet. Foto: Karl Newedel / Scanpix Newedel, Karl
Agurker rådner meget hurtigere, hvis de opbevares sammen med tomater, bananer og meloner. Så de har brug for deres egen plads i køleskabet eller på køkkenbordet. Foto: Karl Newedel / ScanpixNewedel, Karl
Krydderurterne skal ikke i køleskabet, derimod skal du opbevare dem, som du ville gøre med friske blomster lyder rådet. Altså giv dem deres egen krukke – og så kan de komme i køleskabet, men bare ikke basilikum. Foto: Roger Stowell / Scanpix Stowell, Roger
Krydderurterne skal ikke i køleskabet, derimod skal du opbevare dem, som du ville gøre med friske blomster lyder rådet. Altså giv dem deres egen krukke – og så kan de komme i køleskabet, men bare ikke basilikum. Foto: Roger Stowell / ScanpixStowell, Roger
Hvis du er typen, der elsker græskar og squash, så må disse ikke opbevares med æbler og pærer. Så rådner de nemlig meget hurtigere. Foto: Tracey Kusiewicz / Scanpix Kusiewicz, Tracey
Hvis du er typen, der elsker græskar og squash, så må disse ikke opbevares med æbler og pærer. Så rådner de nemlig meget hurtigere. Foto: Tracey Kusiewicz / ScanpixKusiewicz, Tracey
Rodfrugter er nogle af de bedste ting at spise, men hvis du gerne vil bevare de mange vitaminer, så opbevar dem koldt og mørkt. Foto: Johner RF / Plattform / Scanpix PLATTFORM
Rodfrugter er nogle af de bedste ting at spise, men hvis du gerne vil bevare de mange vitaminer, så opbevar dem koldt og mørkt. Foto: Johner RF / Plattform / ScanpixPLATTFORM
Vask dine bær i eddike og så holder de meget længere. Det lyder rådet, men de skal tørres ordentligt bagefter og skylles igen ved brug. Foto: Sue Atkinson / Scanpix Atkinson, Dr. Sue
Vask dine bær i eddike og så holder de meget længere. Det lyder rådet, men de skal tørres ordentligt bagefter og skylles igen ved brug. Foto: Sue Atkinson / ScanpixAtkinson, Dr. Sue
Æbler og appelsiner er to ting, der skal holdes væk fra hinanden. Appelsinen frigiver nemlig en gas, der får æbler til at rådne hurtigere. Foto: Russel Brown / Scanpix Brown, Russel
Æbler og appelsiner er to ting, der skal holdes væk fra hinanden. Appelsinen frigiver nemlig en gas, der får æbler til at rådne hurtigere. Foto: Russel Brown / ScanpixBrown, Russel
Split bananerne ad og oplev en længere levetid. Foto: Rua Castilho / Scanpix Rua Castilho
Split bananerne ad og oplev en længere levetid. Foto: Rua Castilho / ScanpixRua Castilho
Løg og kartofler sammen er en stor løftet pegefinger, selvom de smager godt sammen. Foto: Barbara Bonisolli / Scanpix Bonisolli, Barbara
Løg og kartofler sammen er en stor løftet pegefinger, selvom de smager godt sammen. Foto: Barbara Bonisolli / ScanpixBonisolli, Barbara
Tomater skal aldrig i køleskabet. Foto: REUTERS/Aly Song/Scanpix ALY SONG
Tomater skal aldrig i køleskabet. Foto: REUTERS/Aly Song/ScanpixALY SONG
Hvis dine avocadoer er umodne, så placer dem ved siden af bananer, så modnes de hurtigere. Hvis du skal have frugten til at holde længere, så smid dem i køleskabet. Foto: Kuhlenkamp I SnackInsects / Scanpix Kuhlenkamp I SnackInsects
Hvis dine avocadoer er umodne, så placer dem ved siden af bananer, så modnes de hurtigere. Hvis du skal have frugten til at holde længere, så smid dem i køleskabet. Foto: Kuhlenkamp I SnackInsects / ScanpixKuhlenkamp I SnackInsects
Gulerødder og asparges skal holdes i vand, så den gas de producerer ikke ødelægger andre frugter i køleskabet. Foto: Oliver Brachat / Scanpix Brachat, Oliver
Gulerødder og asparges skal holdes i vand, så den gas de producerer ikke ødelægger andre frugter i køleskabet. Foto: Oliver Brachat / ScanpixBrachat, Oliver
Grillsæsonen er over os og majs kan være lækkert på grillen, men hold dem så langt fra bagsiden af køleskabet. De bliver nemlig tørre og stive i det, hvis de har det for koldt. Foto Brenda Spaude / Scanpix Spaude, Brenda
Grillsæsonen er over os og majs kan være lækkert på grillen, men hold dem så langt fra bagsiden af køleskabet. De bliver nemlig tørre og stive i det, hvis de har det for koldt. Foto Brenda Spaude / ScanpixSpaude, Brenda

Du kender sikkert følelsen af, at du har været ude at handle stort ind til gæster i weekenden – pludselig har man alskens grøntsager, krydderurter og frugt.

Det nemmeste i hele verden er bare at gemme det i grøntsagsskuffen i køleskabet eller i en kurv på køkkenbordet.

Det skal du lade være med.

Det er nemlig langt fra den løsning, der er den bedste for dig - og for din sundhed.

Hvis du gerne vil have, at dine ting holder længst muligt, så skal du nemlig tænke dig om, inden du pakker det hele ud.

Danske forbrugere har et madspild på 260.000 tons årligt.

Det skriver Fødevarestyrelsen på sin hjemmeside.

Og for at komme dette madspild til livs, så er man nødt til at gøre en indsats selv, der ikke alene gør, at du får mad, der holder længere, men at du også kan sparemassevis af penge henover året.

The Healthy har kigget nærmere på, hvordan du får produkter til at holde længere, og altså dermed få dig som forbruger til at spare penge.

I galleriet øverst kan du se en række håndfaste råd til hvilke råvarer, der aldrig må være sammen – hvis du gerne vil have din mad til at holde længere.

Dyre fejl

Danmark den kedelige rekord i affaldsproduktion, selvom vi har sænket vores madspild med godt og vel 25 procent over en fem årig periode.

I løbet af et år antages det, at de danske husholdninger smider 252.000 tons mad ud, skriver Nationalt Videncenter om Madspild.

Det er særligt de danske børnefamilier, der står for en stor del af madspilden.

Der er nemlig et madspild for børnefamilier på op til 7200 kroner om året.

Newsbreak.dk har tidligere omtalt, hvordan madspild kan komme til livs.

Del din kommentar