Disse fødevarer må du ALDRIG have samme sted

Det er ikke alene dumt - det er også dyrt, hvis du ikke ved, hvordan du skal opbevare dine madvarer

Udgivet Opdateret

Du kender sikkert følelsen af, at du har været ude at handle stort ind til gæster i weekenden – pludselig har man alskens grøntsager, krydderurter og frugt.

Det nemmeste i hele verden er bare at gemme det i grøntsagsskuffen i køleskabet eller i en kurv på køkkenbordet.

Det skal du lade være med.

Det er nemlig langt fra den løsning, der er den bedste for dig - og for din sundhed.

Hvis du gerne vil have, at dine ting holder længst muligt, så skal du nemlig tænke dig om, inden du pakker det hele ud.

Danske forbrugere har et madspild på 260.000 tons årligt.

Det skriver Fødevarestyrelsen på sin hjemmeside.

Og for at komme dette madspild til livs, så er man nødt til at gøre en indsats selv, der ikke alene gør, at du får mad, der holder længere, men at du også kan sparemassevis af penge henover året.

The Healthy har kigget nærmere på, hvordan du får produkter til at holde længere, og altså dermed få dig som forbruger til at spare penge.

I galleriet øverst kan du se en række håndfaste råd til hvilke råvarer, der aldrig må være sammen – hvis du gerne vil have din mad til at holde længere.

Dyre fejl

Danmark den kedelige rekord i affaldsproduktion, selvom vi har sænket vores madspild med godt og vel 25 procent over en fem årig periode.

I løbet af et år antages det, at de danske husholdninger smider 252.000 tons mad ud, skriver Nationalt Videncenter om Madspild.

Det er særligt de danske børnefamilier, der står for en stor del af madspilden.

Der er nemlig et madspild for børnefamilier på op til 7200 kroner om året.

Newsbreak.dk har tidligere omtalt, hvordan madspild kan komme til livs.

Powered by Labrador CMS