Syv smerter du aldrig må ignorere

Hvis du oplever smerter i brystet, så kan de skyldes en lang række ting, men der er syv bestemte smerter, som du altid skal tage til lægen med

Udgivet Opdateret

Du har sikkert prøvet det før, at du bliver utilpas eller kortvarigt mærker, at din krop gør noget, som du ikke har oplevet før. Det kan komme af alle mulige grunde, men oplever du en trykken for brystet eller smerter i brystet, så skal du virkelig være opmærksom på din egen tilstand.

Din krop kan nemlig fortælle dig, at du måske er ved at få et anfald eller at du lider af angst. Under alle omstændigheder, så er det vigtigt at kontakte sin læge, hvis dette bliver ved eller føles voldsomt.

– Rigtig mange mennesker har prøvet at have smerter i brystet på et eller andet tidspunkt. Men det er kun 5-10 % af dem med brystsmerter, der kontakter lægen. Og af disse 5-10 % er det kun hos halvdelen af dem, at smerterne skyldtes sygdomme i hjerte, lunger, luftveje eller mave-/tarmsystemet, skriver Sundhed.dk.

Det amerikanske medie Huffington Post har kigget nærmere på syv typer af brystsmerter, som du aldrig må ignorere.

Og generelt er den vigtigste anbefaling, at oplever du den mindste smerte i brystregionen, så er det meget vigtigt, at du taler med din doktor om det, så du hele tiden kan få de nødvendige screenings.

I galleriet øverst kan du se de syv typer af smerte, der aldrig må ignoreres.

Vær opmærksom

Newsbreak.dk har i flere omgange omtalt historier om hjerteløbere, der har endt med at være livreddende.

En af de særlige historier er historien om Rasmus, der trådte til ved akut hjertestop hos en ung mand.

– Jeg stod nede i det lokale træningscenter, da min telefon begyndte at bippe med en alarm. App’en bad mig løbe ned til stedet for at assistere. Inden løb jeg dog omkring brandstationen og hentede en hjertestarter, fortæller Johnsen til Newsbreak.dk tilbage i 2018. Episoden udspillede sig i midten af december.

Da Rasmus kommer til stedet er to, der også er tilmeldt som hjerteløber, allerede ilet til, og de er i gang med hjertemassage. Den unge mand har ingen vejrtrækning, og de tre hjerteløbere skiftes til at give hjertemassage.

Du kan læse mere om at blive hjerteløber på Hjertestarter.dk.

Powered by Labrador CMS