Gareth Bale nærmer sig idolet Ronaldo

26. februar 2013 16:10 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Gareth Bale nærmer sig idolet Ronaldo
Billede mangler

Med undtagelse af Manchester United, der er stukket af, er denne sæson i  af Premier League vidt åben. Når Tottenham er med helt fremme og gnubber skuldre med Manchester City, Chelsea og Arsenal i kampen om andenpladsen, skyldes det i høj grad en mand: fænomenet Gareth Bale.

 

Mandag aften på udebane mod Tottenham viste Bale igen de ekstraordinære kvaliteter, der gør det til en oplevelse at se ham spille. Kampen var inde i overtiden tæt på at ende 2-2, da Bale efter flot forarbejde fik serveret bolden et godt stykke uden for feltet og tordnede den op i hjørnet.

Endnu en gang var han den afgørende faktor for Tottenham. Det var mål nummer 19 for Bale i denne sæson, og i de sidste seks kampe har han scoret otte gange. Oven i købet er der ofte tale om den slags spektakulære mål, der bliver set igen og igen på youtube.

– Han er utrolig, et super talent, og at se ham blive ved med at forsøge indtil det sidste minut understreger bare hans talent. Han har et fantastisk niveau denne sæson, det er tydeligt, at han nyder at spille fodbold. Gareth har motivationen til at sørge for, at tingene kun bliver bedre, lød det taknemmeligt fra Spurs-manager Andre Villas-Boas efter kampen.

Med det næsten overmenneskelige niveau som den 23-årige waliser holder i øjeblikket er det uundgåeligt, at Europas største klubber er klar til at skrive den store check ud for at lokke ham væk fra Tottenham.

Hvis rygterne taler sandt, holder Real Madrid, Barcelona, Paris Saint-Germain og Bayern München godt øje med Bales udvikling for at byde på ham, når transfer-karrusellen kører igen til sommer.

Det er lidt af et paradoks, at Real Madrid vil hente Bale, for den venstrefodede hurtigløber med tordenskuddet gør ingen hemmelighed ud af, at han prøver at kopiere Cristiano Ronaldo. Mens han som teenager så op til landsmanden Ryan Giggs, er det nu Ronaldo, der er Bales helt store inspiration.

– Jeg mener, at han er den bedste all-round spiller i verden. Folk har tidligere sagt, at det han gør, minder om det jeg gør.  Han er et forbillede, alle spillere må stræbe efter at stræbe efter at nå op på hans niveau. Det er godt at se, hvordan andre gør. Jeg ville elske, hvis jeg kan blive så god som ham, lød de beundrende ord fra Bale i slutningen af januar.

Der var ellers ikke meget, der tydede på, at Bale skulle blive det store hit blandt Tottenhams fans, da han for næsten seks år blev hentet til klubben fra Southampton, hvor han i øvrigt havde været holdkammerat med Arsenals Theo Walcott.

Der gik 25 kampe, før Bale oplevede sejrens sødme med Tottenham, og inden da var han blevet en joke blandt fansene. Men Harry Redknapp, som havde overtaget fra Juande Ramos på manager-posten, holdt fast i den unge waliser, og det betalte sig. I efteråret 2010 fik Bale gennembruddet, da han på San Siro scorede hattrick mod Inter og kørte rundt med brasilianske Maicon, selvom Tottenham tabte 3-4.

Siden har han ikke set sig tilbage, og han ligner det naturlige valg, når sæsonens bedste spiller i Premier League skal udpeges senere i år.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu