Gartnere klar til at se på pesticideproblem

27. juni 2012 15:16 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Gartnere klar til at se på pesticideproblem
Billede mangler

Børn født af kvindelige gartnere har problemer med centralnervesystemet. Pigerne udvikler bryster for tidligt og drengebørn får mindre kønsorganer.
Også selvom den kvindelige gartner er blevet fjernet fra sit arbejde med pesticider så snart graviditeten blev kendt.
Det viser en ny undersøgelse fra Syddansk Universitet, der har undersøgt 177 børn, der er født af kvindelige gartnere mellem 1997 og 2000.
Brancheforeningen Danske Gartnerier er derfor klar til at se på reglerne, hvis undersøgelsen indeholder resultater, der ikke var kendt i forvejen.
Det siger erhvervspolitisk konsulent hos Dansk Gartneri, Torben Leppert, til Newspaq.
– Det er altid alvorligt, hvis der er forhold, der kan påvirke vores medarbejdere. Vi har ikke set de resultater og konklusioner der citeres endnu, men det forventer jeg, at vi gør snarest, siger han.
Ifølge Torben Leppert blev der foretaget en række stramninger i 2008 på baggrund af resultater foretaget på samme gruppe børn, der nu er blevet undersøgt igen.
Derfor er de gældende regler muligvis nok til at mindske muligheden for fremtidige problemer.
– På det tidspunkt (2008 red.) indgik vi i en arbejdsgruppe sammen med Miljøstyrelsen og 3F, hvor det blev bestemt, hvornår man måtte være i gartnerierne, når der var brugt plantegift. Der blev også indført en skærpet politik omkring gravide medarbejdere, siger han.
Torben Leppert understreger, at de igen vil være klar til at skærpe reglerne, hvis situationen ikke er blevet bedre. Også før EU tager en beslutning på området i december 2013.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu