ANNONCE

Gav livreddende førstehjælp og fik en p-bøde

13. juli 2020 11:00 | Af: Keld Stampe, ks@newsbreak.dk

Læge stoppede sin bil for at hjælpe ældre, der var faldet om. Det kostede.

Gav livreddende førstehjælp og fik en p-bøde
Den kvindelige læge ænsede forståeligt nok ikke at tjekke parkeringsreglerne. Det kostede en bøde. Foto: Scanpix.

Da en kvindelig, norsk læge, der kom kørende i sin bil i sit hjemland, var vidne til, at en ældre mand pludselig faldt om, fik det hende med det samme til at smide bilen fra sig og ile til for at yde livegivende førstehjælp.

Det fik en noget uventet konsekvens, som vi vender tilbage til.

Artiklen fortsætter under videoen

“Jeg er læge og stoppede selvfølgelig bilen og løb ud for at hjælpe,” skriver kvinden i et brev til kommunen, hvor hændelsen fandt sted. Brevet har mediet Budstikke fået adgang til. Det skriver Dagbladet.

Der var tale om en situation, der handlede om liv og død, og helt naturligt ænsede lægen ikke at orientere sig om færdsel-skiltene på stedet. Det har fået konsekvenser for hende.

For da hun efterfølgende vendte tilbage til sin bil blev hun mødt af en trafikindspektør, der stod klar med bødeblokken. Hun havde smidt bilen fra sig på et sted, hvor der var både standsning og parkering forbudt og der var ingen nåde. Hun fik en bøde for sin ‘ugerning’.

“Jeg klager ikke over bøden – den er betalt og glemt. Men det var et meget ubehageligt møde med inspektøren,” skriver kvinden i brevet til kommunen.

Hun spørger også kommunen om, hvad man der synes, hun skulle have gjort.

Dagbladet har været i kontakt med lederen af tekniske tjenester i den pågældende kommune og konfronteret ham med sagen.

Han undskylder og beklager, at lægen føler sig dårligt behandlet.

“Alle skal behandles på en god og respektfuld måde. Vi vil følge op på inspektørens adfærd,” siger han og forklarer samtidig, at han ikke har nået at sætte sig ind i sagen, men at han efter en gennemgang af sagen vil tage stilling til, om der er belæg for en bøde eller ej.

Dagbladet har ikke kendskab til, om lægen har klaget til det norske Parkeringsklagenævn. Det fremgår heller ikke, hvad det er, ud over bøden selvfølgelig, kvinden føler sig forurettet over.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu