ANNONCE

Gavebytte kan være et problem i år

25. december 2020 18:28 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk

14 dages returret fordufter hurtigt, når butikkerne er lukkede.

Gavebytte kan være et problem i år
Denne sweater vandt VM i grim sweater i 2017 - måske det er den, du har fået? Foto: Scanpix

Havde sweateren fra moster Oda ikke lige den rette størrelse i år – eller var den grimmere end normalt?

Så kan det i år blive et problem at få byttet julegaven.

De fleste af landets butikker holder nemlig som bekendt lukket mellem 25. december og 3. januar, og derfor kan gaver købt i butikker med 14 dages returret – hvilket ikke er unormalt – være svære at få byttet.

Hvis de er købt før 20. december endda decideret umuligt.

Nogle butikker og kæder har grundet den særlige situation valgt at forlænge fristerne – men det er helt og alene op til butikkerne at bestemme, hvor lang fristen er for at få omgjort et køb – hvis salgsstedet da overhovedet bytter eller refunderer varer.

Her kan du godt bytte

TV2 Lorry har før jul forhørt sig hos nogle af landets største kæder, og flere af dem har valgt at forlænge fristen.

– Vi har for nylig besluttet at udvide byttereglerne, så fristen nu hedder 365 dage fra købet. Det skal sikre, at der ikke kommer et stort pres med tætpakkede butikker i dagene efter genåbningen. Vi udvider bytteservicen for at beskytte vores kunder og vores ansatte mest muligt, siger Andreas Holm, administrerende direktør i kæden Sportmaster til TV 2 Lorry.

– Allerede inden de nye restriktioner trådte i kraft, havde vi forlænget byttefristen for julegaver til den 31. januar, og nu efter gårsdagens melding forlænger vi fristen til den 28. februar. Vi vil gerne sikre, at handlen bredes ud over en længere periode, så folk med ro i maven kan bytte gaver, siger Klaus Fridorf, der er kommunikationschef i Matas, til TV 2 Lorry.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu