ANNONCE

Gejl og Fock skal tegne Alternativet

4. februar 2020 12:17 | Af: Ritzau Info

Torsten Gejl er ny politisk ordfører for Alternativet.

Gejl og Fock skal tegne Alternativet
Makkerparret Torsten Gejl og Josephine Fock skal stå i spidsen for Alternativet. Susanne Zimmer er gruppeforperson. Foto: Scanpix

Brikkerne er ved at falde på plads hos Alternativet, som i weekenden fik Josephine Fock som ny politisk leder.

Tirsdag er Torsten Gejl blevet valgt som partiets nye politiske ordfører efter Rasmus Nordqvist, som mandag trådte tilbage fra posten. Det skete på et gruppemøde.

Artiklen fortsætter under videoen

Nordqvist stillede op til valget som Alternativets politiske leder, men tabte lørdagens kampvalg.

Fock er ikke medlem af Folketinget, og hun har kunnet konstatere, at Alternativets folketingsgruppe ønskede Nordqvist som ny leder efter Uffe Elbæk.

Tirsdag mødtes Fock for første gang med folketingsgruppen efter kampvalget, og valget af en ny politisk ordfører var det vigtigste på dagsordenen.

– Vi har haft en drøftelse af fremtiden og det strategiske, og vi er simpelthen enige om det hele, siger Fock efter mødet.

Gejl glæder sig

Gejl glæder sig til sin nye rolle.

– Jeg er fantastisk, fantastisk stolt over at få posten. Jeg overtager posten fra Rasmus Nordqvist, som har vist, hvordan man gør sådan noget. Og jeg får også hjælp af ham, men jeg har været med i hele sidste valgperiode.

– Nu skal jeg kunne udtale mig 360 grader om vores politik ud fra vores værdier og vores manifest. Det glæder jeg mig til, siger Gejl.

Inden gruppemødet konstaterede Fock, at de – altså partiets fem folketingsmedlemmer – “lige skal fordøje skuffelsen” over, at Nordqvist ikke blev partiets nye leder.

Foruden at pege på Gejl som politisk ordfører har gruppen valgt Susanne Zimmer som gruppeforperson.

Fock, Gejl og Sikandar Siddique udgør fremover den daglige politiske ledelse, meddeler partiet.

Det betyder, at hverken Nordqvist eller Elbæk, som sammen med Fock var med til at stifte Alternativet, er med i ledelsen

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu