ANNONCE

Gemt Van Gogh-værk sat ‘billigt’ til salg

27. februar 2021 16:27 | Af: Keld Stampe, ks@newsbreak.dk

Prisen er sat til 60 millioner og således i den billige ende, når det gælder malerier af den hollandske kunstner

Gemt Van Gogh-værk sat 'billigt' til salg
'Scene de rue a Montmartre' af Vincent Van Gogh, der forventes at kunne indbringe 60 millioner kroner ved en Sotheby's auktion den 25. marts. Foto: Scanpix/STEPHANE DE SAKUTIN / AFP)

I omegnen af otte millioner Euro – eller det, der svarer til cirka 60 millioner danske kroner – er hvad et Vincent Van Gogh maleri ,’Scene de rue a Montmartre’, med et motiv fra Paris bydelen Montmartre, forventes at kunne indbringe ved en kommende Sotheby’s auktion.

En net sum for de fleste, men i bund og grund ‘et greb i lommen’, taget i betragtning af kunstneren. Så sent som i maj 2015 måtte en kunstsamler fra Asien op med et bud på 445 millioner kroner, inden han fik hammerslag på Van Gogh maleriet ‘Les Alyscamps’.

Man ved aldrig

Maleriet tilhører en fransk familie og har været mere eller mindre gemt bag private og lukkede døre i over 100 år.

Ifølge Van Gogh eksperten Martin Bailey afspejler den estimerede pris, at kunstnerens Paris motiver ikke er nær så attraktive som hans motiver fra Provence. Men han understreger samtidig, at det ikke altid går som præsten prædiker.

“Man ved aldrig hvad der sker på en auktion, inden hammeren falder. Der er lige nu enorm interesse for Van Gogh i østen, så markedet for hans værker er virkelig blevet global,” siger han.

Et interessant værk

Han forklarer samtidig, at der er tale om et særdeles interessant værk, fordi det er malet i mellem kunstnerens hollandske periode, hvor han benyttede mørke jordfarver, og hans noget mere sprudlende tid i Provence, som han tog til efter at have opdaget impressionismen i Paris.

Hammerslaget falder den 25. marts.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu