Gemte pistol under anholdelse: Skød sig selv i politibilen

10. januar 2017 14:56 | Af: Louise Bennetzen, lb@newsbreak.dk

Den anholdte prøvede at begå selvmord på vej til politistationen.

Gemte pistol under anholdelse: Skød sig selv i politibilen
En ung mand skød sig selv i en politibil, efter han var blevet anholdt. Arkivfoto: SCANPIX

En ung mand prøvede at begå selvmord i en politibil på vej til politistationen, efter han var blevet anholdt. Det skriver det amerikanske medie KXAN.

Politiet i Austin, Texas, anholdt en ung mand i et storcenter for tyveri samt for at besidde stoffer. Betjentene kunne ikke identificere manden, så de kørte ham til politistationen, der ligger midt i byen, for at tage hans fingeraftryk.

Sagen minder på nogle punkter om en dansk af slagsen, hvor en anholdt var i besiddelse af en pistol under hele tre gange transport med betjente.

Politiet i Austin oplyser, at den anholdte kom med bemærkninger om selvmord på vejen til stationen. Da betjenten i bilen spurgte, om han havde mulighed for at begå selvmord, sagde han ja.

– Den anholdte fjernede en pistol fra bukselinningen og pegede den mod sit hoved, mens han stadig var i håndjern, forklarer politidirektør Brian Manley.

Ville redde de civile

Manley fortæller, at betjenten bagefter kørte ind til siden og begynde at råbe kommandoer til den anholdte.

– Betjenten prøvede at få folk i en sikker afstand fra stedet, mens han aktivt prøvede at håndtere situationen, forklarer Manley.

Ifølge Manley pegede manden pistolen mod sig selv i seks minutter, inden han til sidst skød sig selv i hovedet.

– Det var helt klart en fare imod betjenten. Hvis den anholdte havde valgt at fjerne våbnet fra sig selv og skyde mod betjenten i stedet for at sige noget, så havde vi stået med en helt anden situation, siger Manley.

Politiet tror, at manden er i slutningen af sine teenageår eller i starten af tyverne, men de har stadig ikke identificeret ham. Han blev sendt på hospitalet i kritisk tilstand.

Regler forhindrer ordenlig kontrol

Ifølge politiet er det hele optaget med politikamera. Politiet efterforsker lige nu, om reglerne er blevet fulgt. De ved nemlig ikke, hvordan den anholdte fik en pistol med ind i politibilen.

Ifølge politiets regler, kan en betjent ikke stikke sine hænder under en mistænkts tøj med mindre, man kan mærke noget, der kunne være et våben. Men betjenten kan godt bede den mistænkte om at tage jakken af.

Begge betjente, der var en del af episoden, er meget erfarne. Betjenten, der kørte bilen med den anholdte bagi, har arbejdet ved Austin politi i 11 år. Den anden betjent, der var med til anholdelsen og kørte bagved bilen i en anden bil, har arbejdet for Austin politi i næsten syv år.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu