ANNONCE

Genåbning: -Jeg skal have ur i dag koste hvad det vil

1. marts 2021 14:53 | Af: Morten Hermansen, redaktion@newsbreak.dk

I dag åbner flere fysiske butikker op for at kunderne kan komme ind og få byttet julegaver og købt varer

Genåbning: -Jeg skal have ur i dag koste hvad det vil
Tommy Råbjerg har været uden armbåndsur i en måned. Nu skal det være slut. Foto: Morten Hermansen

Ude foran den lokale guldsmed i Grindsted står Tommy Råbjerg. Selvom årets første forårsdag har bragt sol med sig, så er det stadig småkoldt i byens gader. Særligt når man har ventet i 15 minutter på at komme ind i butikken.

Tommy Råbjerg er dog ikke til at slå ud – Batteriet i hans armbåndsur har været dødt i en måned, og hvis ikke det kan laves i dag, køber han et nyt, hvad end prisen er.

– Jeg har savnet at kunne gøre som jeg vil. Jeg vil gerne have friheden til selv at bestemme, fortæller han til Newsbreak.dk.

Og genåbningen er vigtigt for samfundet, mener Tommy Råbjerg.

– Jeg går meget op i at støtte de lokale butikker. Det er en nødvendighed. Når en butik lukker ned, så åbner der jo ikke noget nyt, siger han.

De er blevet gode til Playstation

Det er ikke bare kunderne i byen, som har oplevet desperation under butikkernes nedlukning. Også de butiksansatte har været væk fra deres arbejdsplads siden den 25. december.

I herretøjsbutikken Hr. P i Grindsted står ejer Jonas Pedersen i sin genåbnede butik. Siden jul har han holdt styr på at få nye varer ind i butikken, mens de hjemsendte medarbejdere har dalret rundt.

– Jeg er helt sikker på, at de er blevet gode til at spille Playstation. Og jeg tænker også, at flere af dem har været igennem hele kataloget på Netflix, fortæller ejeren spøgefuldt.

Lige inden middag havde butikken haft 25 kunder på besøg, som både har skullet have byttet julegaver, og derudover også enkelte, som ikke kunne gå i tyndslidte, spraglede cowboybukser længere.

– Det er i hvert fald dejligt at se mennesker igen, konstaterer Jonas Pedersen.

Fingrene på varen

Der kan være flere årsager til, at kunderne vælger de fysiske butikker til. En af dem er, at onlinehandlen ikke kan hamle op med oplevelsen i butikkerne, mener Lena Dissing, som har lagt et besøg forbi børnetøjsbutikken Børnlille.

– Det er slet ikke det samme at sidde og handle på nettet. Hernede kan jeg få fingre på varen, og opleve hvad det er for et materiale, fortæller hun.

Hun erkender dog, at hun af nød og for at støtte butikken har besøgt Børnlilles webshop. I dag skal hun dog bytte julegaver fra forretningen.

– Jeg synes, at det vil være så ærgerligt, hvis alle fysiske butikker bare lukker ned, og vi i stedet allesammen bare sidder derhjemme bag hver vores skærm, mener kunne Lena Dissing.

Kunderne passer på

I børnetøjsforretningen har ejer Annie Kristensen taget sine forholdsregler, ved at reducere antallet af tilladte kunder i butikken til tre. Ifølge retningslinjerne må hun have flere, men hun vil være ekstra forsigtig.

Og det har kunderne taget vel imod.

– Der var et par, som ville ind, men som så, at der var andre i butikken. Så de accepterede det blot, og gik en tur, og så kom de igen senere, fortæller hun.

Og på denne forårsdag er det som at se de dansende køer komme på græs igen.

– Man kan godt fornemme, at folk er glade for at der er gang i byen igen, konstaterer ekspedient Kirsten Kristensen.

Allerede fra butikken åbnede klokken 10, har der været besøgende i butikken. Og butiksindehaveren har da også taget sig sine forholdsregler, for at undgå trængsel i forretningen.

– Vi har brugt de sociale medier til at opfordre folk til at overholde retningslinjerne. Vi er jo en lille butik, så vi vil gøre opmærksom på, at det er vigtigt med god afstand.

Selvom åbningen af butikkerne både giver benspænd for kunder og butiksindehavere, så kan Newsbreak.dk konstatere, at bylivet i Grindsted har taget imod genåbningen med kyshånd.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu