ANNONCE

Genåbning: Sådan går du til tandlægen

18. april 2020 15:32 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk

Sundhedsstyrelsen har præsenteret nye retningslinjer til blandt andre tandklinikker, fysioterapeuter og andre, der kan genåbne mandag.

Væk med gamle ugeblade og friske aviser. Vandkøleren skal ligeledes parkeres væk fra syne.

Det er nogle af de retningslinjer, Sundhedsstyrelsen netop har sendt ud, der gælder for blandt andre tandlæger, fysioterapeuter og privathospitaler.

Venteværelser skal desuden indrettes sådan, at patienter kan sidde med minimum en meters afstand til hinanden.

Derudover skal klinikkerne tage imod færre bookinger, således at der er “luft” mellem patienternes tider – så man undgår ophobning i venteværelser.

I øvrigt skal man bestille sin tid telefonisk. Online-bookingsystemer vil ikke være mulige at benytte.

Det sker for, at der kan være en visitering af hver borger før fremmøde, så man blandt andet kan screene for symptomer på coronavirus.

Vil have gang i sundhedsvæsenet

Retningslinjerne gælder for den del af sundhedsvæsenet, der endnu ikke har fået at vide, hvordan de skal forholde sig til borgerne under den gradvise genåbning af samfundet.

Dermed håber myndighederne på langsomt at kunne få aktivitet i samtlige dele af sundhedsvæsenet inden længe.

– Det er vigtigt, at patienter og borgere igen kan få den behandling de indtil nu har måtte undvære under COVID-19 epidemien, da det kan have stor betydning for den enkeltes helbred og hverdag, siger Camilla Rathcke, centerchef hos Sundhedsstyrelsen, på styrelsens egen hjemmeside.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu