General Roskilde: Stemningen er tilbage

8. juli 2012 14:33 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
General Roskilde: Stemningen er tilbage
Billede mangler

Armbåndene fra over tre årtiers festivaler i Roskilde pryder Steen Vivets armygrønne jakke som ordener på en højt dekoreret officer.
Det er også derfor, 59-årige Steen Vivet har fået tilnavnet General Roskilde.
– Folk er nysgerrige, så jeg bliver stoppet hele tiden på grund af jakken. Men der er ingen, der har tilbudt at købe den. Det, den står for, kan jo ikke købes for penge, siger han.
Steen Vivet var første gang på Dyrskuepladsen i Roskilde i 1981. Det var året efter, han havde samlet tre unge tyske blaffere op ved Hannover, som havde inviteret ham med på festivalen.
– Det skulle jeg have gjort. Det kan stadig ærgre mig lidt. Men så tog jeg afsted året efter. Helt alene med rygsæk og telt. Og det var kærlighed ved første blik, siger han.
Årene har budt på mange opture, men desvaerre også nedture. Steen Vivet oplevede fra tæt hold dødsulykken i 2000, hvor ni unge mennesker mistede livet under en koncert med Pearl Jam.
– Koncerten stoppede og det var helt kaotisk. Da jeg senere mødtes med mine kolleger ved tjek-in, kunne jeg se, at de var helt forstenede i blikket. Vi var mange, der måtte gå rundt og snakke med de unge mennesker bagefter. De fór rundt og var helt fra den, husker Steen Vivet.
I 20 af hans 31 år på festivalen har han arbejdet i tjekin-skranken. Hans kone og børn er også flittige festivalgængere, men har ikke været afsted hvert år.
Men General Roskilde kan ikke se nogen grund til at holde sig væk i de næste mange år.
– Det er jo en fantastisk stemning. Og jeg har aldrig oplevet nogen være deciderede ubehagelige. Sidst i halvfemserne syntes jeg, stemningen var lidt aggressiv. Men efter ulykken i 2000 er folk blevet bedre til at passe på hinanden. Og stemningen er i top, siger han.
Min søn var der også, men heldigvis stod han i sikkerhed bagved.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu