Generaler straffes for misinformation om irakiske fanger

6. februar 2013 12:26 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Generaler straffes for misinformation om irakiske fanger
Billede mangler

Forsvarsministeriet bekræfter, at to generaler tildeles disciplinærstraffe i den såkaldte papkasse-sag om tilbageholdte irakere.

 

Generalerne skal have misinformeret Forsvarsministeriet om antallet af irakiske fanger i dansk varetægt, og daværende forsvarsminister Søren Gade (V) svarede efterfølgende fra Folketinget talerstol misvisende på spørgsmål om fangeantallet. Søren Gade oplyste således, at der var tale om 198 fanger, mens det rigtige antal var nærmere de 500.

De to generaler fra henholdsvis Forsvarskommandoen og Hærens Operative Kommando får henholdsvis en irettesættelse og en advarsel, oplyser ministeriet på sin hjemmeside.

Forsvarsminister Nick Hækkerup (S) fastslår sagens alvor:

– Det er og har været en vigtig sag, idet det er af afgørende betydning, at Folketinget kan have tillid til de svar, som afgives af de enkelte ministerier, og som meget ofte er baseret på oplysninger om faktuelle forhold, som må indhentes fra underliggende myndigheder, siger han og fortsætter:

– Jeg har drøftet sagen med forsvarschefen, som selvsagt tager sagen meget alvorligt, og vi er enige om at understrege vigtigheden af, at alle myndighedsniveauer inden for Forsvarsministeriets område har et ansvar for at medvirke til, at Folketinget modtager korrekte og retvisende oplysninger.

Tre andre tjenestemænd, som også har været undersøgt i sagen, og som på daværende tidspunkt gjorde tjeneste i henholdsvis Forsvarsministeriet, Forsvarskommandoen og Hærens Operative Kommando, har ikke begået tjenesteforseelser.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu