ANNONCE

Gennembrud: Anholdt for drab på 29-årig journalist

12. februar 2020 19:19 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Nordirsk politi har efterforsket drabet på journalist Lyra McKee som terror.

Der har været travlt omkring The New IRA i den seneste tid, hvor politiet i Nordirland har anholdt flere af gruppens medlemmer. Det sker som et led i efterforskningen af drabet på en 29-årig journalist i april.

(Artiklen fortsætter under videoen)

Nu er der sket et gennembrud, og det oplyses således, at en 52-årig mand er sigtet for drab på den nordirske journalist Lyra McKee, som blev dræbt af skud i byen grænsebyen Londonderry.

BBC skriver, at manden desuden er sigtet for at overtræde våbenloven og for at være medlem af en forbudt organisation, som den paramilitære IRA altså er.

– Selv om i dag er skelsættende for efterforskningen, fortsætter jagten på beviser, der kan fælde drabsmanden, siger Jason Murphy fra det lokale politi til BBC.

Vilde optøjer

Lyra McKee rapporterede fra optøjer, der udbrød i Londonderry, der også kendes som Derry, i midten af april 2019. Pludselig blev hun ramt af et skud. McKee blev bragt til et hospital, men døde af sine kvæstelser.

Optøjerne i Derry begyndte, da flere hætteklædte uromagere begyndte at kaste flasker og sten mod politiet. Omkring midnat eskalerede volden, da der blev kastet brandbomber, såkaldte molotovcocktails, mod flere politibiler i bydelen Creggan, der ligger i udkanten af Derry.

Her har nordirsk politi efterfølgende sat ind med bevæbnede urobetjente. På videooptagelser kan man høre flere skud blive affyret.

Smidt ind i bilen

Vi kan beklageligvis bekræfte, at en 29 år gammel kvinde er dræbt som følge af en skududveksling i bydelen Creggan“, skrev politiinspektør Mark Hamilton på Twitter. Kvinden blev ifølge Daily Mail ramt af et vildfarent projektil.

En anden reporter på stedet, Leona O’Neill, skrev på Twitter, at hun stod lige ved siden af den 29-årige, der kom fra Belfast.

Jeg ringede efter en ambulance til hende, men politiet smed hende bare ind bag i deres bil og hastede hende på hospitalet, hvor hun døde. Kun 29 år gammel. Det er kvalmende sygt“, skriver hun på sin Twitter.

“Undskyld”

Få dage efter drabet tog den paramilitære gruppe The New IRA skylden for drabet. Gruppen forklarede i en udtalelse, at det skete ved et uheld og undskyldte for det.

Nordirsk politi har efterforsket McKees død som en “terrorhændelse” og igangsatte samtidig en drabsefterforskning. Flere personer er eller har været anholdt i sagen.

Den 52-årige mand, der nu er sigtet i sagen, stilles for en dommer torsdag, skriver BBC. Det er uvist, om andre er sigtet.

Derry har historisk været centrum for store spændinger mellem katolske republikanere, der ønsker et tættere forhold til Irland, og protestantiske loyalister, der ønsker at bevare tilknytningen til Storbritannien.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu