ANNONCE

Fængslet efter rockerdrab

21. august 2020 12:53 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk og Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk

Knap en måned efter dødeligt knivstikkeri er en mand anholdt.

OPDATERING 15.12:

Den 26-årige mand er fredag blevet fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Aarhus.

Her er han blevet varetægtsfængslet i fire uger.

To af de tre andre, politiet har sigtet i sagen, blev ligeledes varetægtsfænglset – in absentia. De formodes begge at befinde sig i udlandet.

En fjerde, en 24-årig mand, der også blev fremstillet in absentia, blev ikke varetægtsfængslet. Dommeren fandt det ikke tilstrækkeligt dokumenteret, at han opholder sig uden for landets grænser:

– Dansk politi har et godt internationalt politisamarbejde, og efter dagens retsmøde vil de mænd, der blev fængslet in absentia, blive international efterlyst,” siger politiinspektør Michael Kjeldgaard fra Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Den 26-årige nægter sig skyldig. Han kærede ikke kendelsen. Forsvarsadvokaterne for den 21-årige og 25-årige mand, der ikke var til stede i retten, tog forbehold for kære.

Den 42-årige mand, der blev dræbt 23. juli, var såkaldt prospect-medlem i rockergruppen Satudarah.

ORIGINALARTIKEL:

Natten til 23. juli blev en 42-årig mand stukket ihjel på en parkeringsplads på Lenesvej i bydelen Brabrand vest for Aarhus. Siden har Østjyllands Politi arbejdet hårdt for at efterforske sagen, og fredag morgen oplyses det, at en mand er blevet anholdt.

I en pressemeddelelse fra politiet fremgår det, at en 26-årig mand blev anholdt torsdag. Han sigtes for manddrab ved at have været med til at slå den 42-årige ihjel. Freder klokken 10 er han fremstillet i grundlovsforhør.

Det samme er tre øvrige – unge mænd på 21, 24 og 25 år – der er mistænkt for at have medvirkende til drabet. De er alle tre fremstillet in absentia. Det vil sige, at de fremstilles uden at være til stede i Retten i Aarhus.

Mændene er nemlig stadig på fri fod.

Voldsomt knivstikkeri

Torsdag morgen klokken 03.48 blev det anmeldt, at flere var stukket ned med kniv, mens de opholdt sig ved parkeringspladsen på Lenesvej i Gellerup, Brabrand. En 42-årig mand døde af sine kvæstelser.

Den 42-årige modtog livreddende førstehjælp fra både betjente og reddere, men han blev efter kort tid erklæret død. To mænd på henholdsvis 23 og 28 år blev også stukket og siden behandlet for deres skader, der ikke var livstruende.

Politiet iværksatte adskillige ransagninger i området Gellerup og har siden efterforsket sagen bredt. Tidligt blev det meldt ud, at sagen havde forbindelse til kriminelle miljøer i og omkring Aarhus. Ifølge Newsbreaks oplysninger har sagen relation til andre voldsomme sager i Aarhus-området.

Newsbreak.dk har således flere gange fået understreget af politiet, at der ikke har været grund til at være bekymret som almindelig borger.

Jagter sammensvorne

Østjyllands Politi har i forbindelse med efterforskningen søgt intensivt efter de fire mænd, der nu fremstilles i grundlovsforhør, og torsdag meldte den 26-årige sig selv til politiet.

– Vi har i noget tid haft mistanke til en bestemt persongruppe, og nu har vi fået fat i den ene mistænkte. Vi fortsætter vores intensive søgning efter de tre andre formodede gerningsmænd, og vi har tænkt os at vende hver en sten for at finde frem til dem, siger politiinspektør Michael Kjeldgaard.

Ud over manddrab sigtes de fire fremstillede personer også for forsøg på manddrab og grov vold ved at have stukket yderligere to personer med kniv.

Af hensyn til den videre efterforskning anmoder anklagemyndigheden om lukkede døre ved grundlovsforhøret, og Østjyllands Politi ønsker derfor ikke at oplyse yderligere om sagen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu