Gennembrud i 20 år gammel drabssag

19. marts 2019 20:13 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Politiet har benyttet ny, moderne teknologi, i forsøget på at finde drabsmanden.

Gennembrud i 20 år gammel drabssag
Gennembruddet i sagen var 20 år undervejs. Arkivfoto

En 45-årig mand er blevet anholdt og sigtet for drabet på to 17-årige piger. Det skriver AP News.

Den anholdte, Coley McCraney, blev anholdt i marts måned i 2019, men selve dobbeltdrabet blev begået tilbage i 1999.

CBS News skriver, at ofrene hed J.B. Beasley og Tracie Hawlett. De blev fundet døde 1. august 1999 i bagagerummet på Beasleys bil.

Forinden var de sammen kørt afsted for at tage til en fest. De for dog vil på vejen, og en af pigerne ringede til sin mor for at fortælle, at de havde spurgt om vej, og var på vej hjem. Så langt nåede de aldrig.

DNA-efterforskning

Dobbeltdrabet er langt fra den eneste uopklarede sag, amerikansk politi forsøger at opklare, men politiet er i stigende grad begyndt at bruge en særlig metode til at arbejde med sagerne.

Metoden er blevet mere populær, efter at den førte til en anholdelse i sagen om “The Golden State Killer,” en seriemorder der stod bag 12 drab og 45 voldtægter i 1970’erne og 1980’erne.

Den tidligere betjent, Joseph James DeAngelo, er sigtet i sagen, og netop han blev sagens hovedmistænkte, da efterforskere forbandt hans DNA til den eftersøgte seriemorder.

Det er samme metode, politiet har brugt til at koble Coley McCraney til den 20 år gamle sag.

Far, bedstefar og præst

Marlos Walker er chef for politiet i Ozark, der har foretaget anholdelsen af McCraney. Ifølge CBS news ønsker politiet ikke at sige noget om motivet for drabet, men han fortæller til gengæld, at den sigtede blev koblet på som mistænkt i sagen, fordi man benyttede sig af den særlige form for DNA-efterforskning.

– Vi så, hvad der skete med The Golden State Killer, og vi besluttede os for at prøve, siger Marlos Walker, ifølge CBS News.

Metoden går ud på at bruge en offentlig DNA-database, der bliver udvidet ved, at provatpresoner uploader deres eget DNA-materiale i forsøget på at finde frem til ukendte familiemedlemmer.

I DNA-efterforskningen har politiet brugt DNA fra gerningsmanden bag dobbeltdrabet til at sammenligne med eksisterende materiale i den offentlige database. Herfra har man lavet et stamtræ og ud fra det fundet frem til den nu hovedmistænkte i sagen.

Coley McCraney er, ifølge CBS News, både far og bedstefar. Han er præst i sin egen kirke, og det er ikke mange uger siden, han sidst prædikede.

Ifølge CBS News håber han, at retssagen mod ham bliver flyttet fra lokalområdet, så han får en mere objektiv rettergang.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu