ANNONCE

Gennembrud i drabssag: Ung mand anholdt

8. oktober 2020 21:18 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk

En 25-årig mand er anholdt og sigtet for at spille en rolle i drabet på en 47-årig mand ved Hedeland.

Gennembrud i drabssag: Ung mand anholdt
Politiet har nu fået et gennembrud i sagen. Foto: Presse-fotos.dk

En 25-årig mand fra Roskilde er torsdag aften blevet anholdt af Midt- og Vestsjællands Politi.

Manden mistænkes for at have en rolle i sagen drabet på en parkeringsplads i Hedeland, hvor en 47-årig mand mandag blev fundet skuddræbt i en bil.

Anholdelsen sker ifølge politiet med baggrund i politiets intensive efterforskning i flere spor for at få kortlagt den dræbtes færden og finde et muligt motiv.

Den anholdte fremstilles fredag i grundlovsforhør ved Retten i Roskilde, hvor anklagemyndigheden ud over et krav om varetægtsfængsling også vil fremsætte en begæring om dørlukning af hensyn til den fortsatte efterforskning i sagen.

– Med anholdelsen af den 25-årige mand mener jeg, at politiet har fået et gennembrud i sagen, men jeg kan ikke udelukke, at der med baggrund i den fortsatte efterforskning måske vil ske yderligere anholdelser, udtaler politikommissær Kim Løvkvist som leder af efterforskningen i drabssagen.

Anden mand løsladt

Som Newsbreak.dk fortalte onsdag blev en 49-årig mand, der er sigtet for drabet løsladt efter et grundlovsforhør tirsdag.

Politiet oplyser, at den 49-årige mand blev fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Roskilde tirsdag eftermiddag klokken 15.00.

To timer senere blev den 49-årige mand løsladt igen, men det har ikke fået politiet til at frafalde sigtelsen. Han er altså stadig sigtet for drabet på den 47-årige mand.

Ved et grundlovsforhør vurderer en dommer, om der er grundlag for at varetægtsfængsle en sigtet, og det kan kun ske, “hvis der er begrundet mistanke om, at den sigtede har gjort noget strafbart, som har en strafferamme på minimum et år og seks måneders fængsel, og anklagemyndigheden vil kræve over 30 dages fængsel,” skriver Domstol.dk. 

Politiet oplyser, at den 49-årige mand blev mistænkt i forbindelse med efterforskningen af drabssagen, hvor politiet har forsøgt at klarlægge offerets færden og et muligt motiv.

Det er politiets vurdering, at den 47-årige mand blev dræbt med flere skud på et tidspunkt mellem søndag aften klokken cirka 20.50 og mandag morgen klokken 07.12, hvor en borger fandt manden dræbt på parkeringspladsen.

Sagen efterforskes fortsat, og onsdag spærrede politiet eksempelvis Tjærebyvej fra nummer 56 til nummer 102 samt Lyngbækvej fra Lufthavnsvej til Tjærebyvej, alle veje nær Tjæreby i forsøget på at finde spor i sagen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu