George Bush er død: Blev 94 år gammel

1. december 2018 06:36 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Død samme år som sin kone gennem mere end 70 år.

USA’s tidligere præsident George H.W. Bush er død i en alder af 94 år. Han døde fredag nat, amerikansk tid.

Oplysningerne kommer fra Jim McGrath, der er Bush-familiens talmand, og historien kan læses hos mangt et internationalt nyhedsbureauer. Siden har også sønnen George W. Bush bekræfter.

– Jeb, Neil, Marvin, Doro og jeg er bedrøvede over at kunne annoncere, at efter 94 bemærkelsesværdige år er vores far død. George H.W. Bush var en mand af allerhøjeste karakter og den bedste far, en søn eller en datter kunne få, skriver han på Twitter.

George H.W. Bush var USA’s 41. præsident i perioden 1989 til 1993 og var dermed præsident under Sovjetunionens kollaps og slutningen på den kolde krig.

Bush Senior, som han blev kaldt, vil især blive husket for besejringen af Irak i Kuwait, men vælgerne sagde nej tak, da han ønskede genvalg. Det skyldtes ifølge vælgerne en politik, der efterlod USA i en økonomisk ruin.

Hans søn George W. Bush blev landets 43. præsident. Den gamle Bush mistede sin kone i april. Barbara Bush var gift med George H. W. i mere end 70 år.

Som militærmand er Bush anerkendt som en af de yngste piloter nogensinde i landet flåde. Han bidrog med sin kunnen på 58 missioner.

Fakta

George Herbert Walker Bush

Navn: George Herbert Walker Bush.

Alder: 94 år, født 12. juni 1924.

Fødested: Massachusetts, USA.

Søn af: Forretningsmand Prescott Sheldon Bush og Dorothy Walker.

Nationalitet: Amerikansk.

Uddannelse: Torpedobombepilot under Anden Verdenskrig og siden uddannet fra Yale Universitet med økonomi som speciale.

Karriere: Blev i 1971 udnævnt som USA’s repræsentant for FN. To år senere blev han formand for Republikanernes nationalkomité. Fra 1976-1977 var han chef for CIA. I 1980’erne var George H.W. Bush vicepræsident under Ronald Reagan. I 1988 blev han valgt som USA’s præsident.

Civilstand: Gift med Barbara Pierce, der døde 17. april 2018.

Bopæl: Houston, Texas.

Fritidsinteresser: Da George H.W. Bush fyldte 75 år, markerede han dagen ved at springe i faldskærm. Det gentog han fem, ti og 15 år efter.

Kilder: The Washington Post, CNN, Ritzau

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu